Kuvassa Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen mahdollistajat: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Keski - Suomen liitto ja Äänekosken kaupunki.

Äänekoski ensimmäinen keskisuomalainen Hinku-kunta

Äänekosken kaupunki liittyi Hiilineutraalit kunnat (Hinku, aiemmin myös nimellä Kohti hiilineutraalia kuntaa) -verkostoon valtuuston hyväksynnällä maanantaina 11. marraskuuta 2019. Äänekoski on näin ollen Keski-Suomen ensimmäinen Hinku-verkostoon liittynyt kunta. Liittymisellä Äänekoski haluaa osoittaa, että pieni teollisuuskaupunkikin voi kehittyä kestävästi. Samalla se on toiminut suunnannäyttäjänä muille Keski-Suomen kunnille ja kaupungeille. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä 79 kuntaa ympäri Suomea ja niiden yhteenlaskettu väkiluku on 2 158 100 henkilöä (päivitetty tilanne 20.4.2021 Hinku -sivustolla).

Hinku on Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) koordinoima verkosto kunnille, jotka sitoutuvat vähentämään oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80% vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta sekä vaikuttamaan tavoitteen saavuttamiseksi alueen kaikkiin toimijoihin.

Linkki Kohti hiilineutraalia kuntaa- verkoston sivuille (Hinku)

Julkaistu 14.11.2019

Muokattu 4.5.2022