Koronarokotusten eteneminen Äänekoskella, tilanne 26.4.2021

Koronarokotukset ovat edenneet hyvin Äänekoskella. Ensirokotuksen on tähän mennessä saanut noin 5 300 äänekoskelaista. Riskiryhmien lisäksi rokotusaikoja voivat varata nyt myös perusterveet 60-69-vuotiaat.

Rokotusaikoja on tarjottu kaikille kotona asuville 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Niitä henkilöitä, joihin ei saatu yhteyttä puhelimitse, pyydetään varaamaan aika rokotukseen sähköisesti tai soittamalla arkisin terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvaraukseen. Samalla ajan voivat varata myös 70-vuotiaiden kanssa samassa taloudessa asuvat henkilöt.

Tällä viikolla (17) jatketaan sairausperusteisten riskiryhmien 1 ja 2 rokotuksia. Lisäksi rokotusajan voivat varata myös perusterveet 60-69 -vuotiaat. Rokotusaikoja on varattavissa noin viikoksi eteenpäin.

Ylempänä mainittuihin ryhmiin kuuluvien toivotaan varaavan rokotusaikansa ensisijaisesti sähköisesti. Alla linkki sähköiseen asiointiin ja omahoitoon:

https://www.aanekoski.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/sahkoinen-asiointi-ja-omahoito

Avattuasi linkin, klikkaa ylimpänä olevasta otsakkeesta ”Sähköinen ajanvaraus”

Sen jälkeen valitse ajanvarauksen toiminnoksi palvelutuoteluokan valikosta ”Rokotusajanvaraus”. Sen jälkeen klikkaa ”Siirry ajanvaraukseen” palkkia. Valitse ”Palvelu”-kohtaan Covid19 rokotus. Halutessasi voit muuttaa ”Kellonaikaan” itsellesi sopivan kelloaikavälin (esim. 10.00-14.00) tai jättää valmiin kelloaikavälin näkyviin.

Tämän jälkeen klikkaa kohtaa ”Hae vapaat ajat”. Ne päivät, joilla on vapaita aikoja asettamiesi valintojen mukaisesti, näkyvät vihreinä. Valitse seuraavaksi kalenterista klikkaamalla päivä, jolloin haluamasi vastaanottoaika tulisi olla.

Valitsemasi päivän vapaat ajat näkyvät kalenterin alapuolella. Valitse haluamasi aika klikkaamalla ”Valinta”-ruutu valituksi. Lopuksi paina ”Tee ajanvaraus” painiketta.

Mikäli sähköinen ajanvaraus ei onnistu, voit varata ajan soittamalla Äänekosken ajanvarausnumeroon, puh 020 632 2821. Numero palvelee ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14.

Ensirokotteita on tähän mennessä annettu noin 5 300 asukkaalle. Rokotustiedotteita julkaistaan www-sivuilla vähintään kerran viikossa. Uusimmat tiedotteet löytyvät parhaiten Äänekosken kaupungin etusivun kohdasta Äänekosken kaupungin ajankohtaiset koronatiedotteet. Koska valtakunnalliset ohjeistukset muuttuvat välillä tiuhaankin, ajantasaiset tiedot kannattaa katsoa aina viimeisimmästä tiedotteesta.

Lisätietoa koronarokotteista saa THL:n verkkosivuilta osoitteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttlinkuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen p. 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Apulaisylilääkäri Marju Tammelin p. 040 549 3120, marju.tammelin@aanekoski.fi

Tartuntatautivastaava / osastonhoitaja Riina Kainu, p. 020 632 2485, riina.kainu@aanekoski.fi

Muokattu 26.4.2021