Koronarokotusten eteneminen Äänekoskella, tilanne 3.5.2021

Koronarokotukset ovat edenneet hyvin Äänekoskella. Ensirokotuksen on tähän mennessä saanut noin 6 100 äänekoskelaista. Rokotusaikoja voivat riskiryhmien lisäksi varata myös perusterveet 60-69-vuotiaat.

Rokotusaikoja on tarjottu kaikille kotona asuville 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Niitä henkilöitä, joihin ei saatu yhteyttä puhelimitse, pyydetään varaamaan aika rokotukseen sähköisesti tai soittamalla arkisin terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvaraukseen. Ajan voivat varata myös 70-vuotiaiden kanssa samassa taloudessa asuvat henkilöt. Äänekosken terveyskeskuksesta ei enää soiteta kuntalaisille, vaan asiakkaiden on itse varattava rokotusaikansa joko sähköisesti tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen.

Tällä viikolla (18) jatketaan riskiryhmien (1 ja 2) ja perusterveiden 60-69-vuotiaiden rokotuksia. Huom! Riskiryhmän 2 alaikäraja on laskenut 16 vuoteen (aiemmin 18v). Vakavalle koronavirustaudeille altistavista sairauksista löytyy tarkempaa tietoa 16.4.2021 julkaistussa tiedotteessa. 65 vuotta täyttäneet voivat valita ensirokotteeksi AstraZenecan rokotteen tai muun sillä hetkellä tarjolla olevan rokotteen. Sen sijaan alle 65-vuotiaiden ei ole mahdollista valita AstraZenecan rokotetta.

Rokotusajat toivotaan varattavan ensisijaisesti sähköisesti. Rokotusaikoja on varattavissa tällä hetkellä noin kahdeksi viikoksi eteenpäin. Rokotuspaikkana on Äänekosken terveyskeskus, Terveyskatu 8. Rokotusaikoja luodaan järjestelmään sitä mukaa, kun saadaan varmistus rokotteiden toimituksesta. Jos aikoja ei järjestelmässä näy vapaina, sillä hetkellä niitä ei ole varattavissa puhelimitsekaan. Vapaita aikoja kannattaa seurata sähköisestä ajanvarauksesta, jonne peruutusten myötä saattaa yksittäisiä aikoja vapautua lähipäivillekin. Alla linkki sähköiseen asiointiin ja omahoitoon:

https://www.aanekoski.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/sahkoinen-asiointi-ja-omahoito

Avattuasi linkin, klikkaa ylimpänä olevasta otsakkeesta ”Sähköinen ajanvaraus”

Valitse ajanvarauksen toiminnoksi palvelutuoteluokan valikosta ”Rokotusajanvaraus”. Sen jälkeen klikkaa ”Siirry ajanvaraukseen” palkkia. Valitse ”Palvelu”-kohtaan Covid19 rokotus. Halutessasi voit muuttaa ”Kellonaikaan” itsellesi sopivan kelloaikavälin (esim. 10.00-14.00) tai jättää valmiin kelloaikavälin näkyviin.

Tämän jälkeen klikkaa kohtaa ”Hae vapaat ajat”. Ne päivät, joilla on vapaita aikoja asettamiesi valintojen mukaisesti, näkyvät vihreinä. Valitse seuraavaksi kalenterista klikkaamalla päivä, jolloin haluamasi vastaanottoaika tulisi olla.

Valitsemasi päivän vapaat ajat näkyvät kalenterin alapuolella. Valitse haluamasi aika klikkaamalla ”Valinta”-ruutu valituksi. Lopuksi paina ”Tee ajanvaraus” painiketta ja täytä tietosi varaukseen. Varauskoodi kannattaa laittaa talteen, sen avulla voi tarvittaessa myös perua sähköisen varauksensa.

Mikäli sähköinen ajanvaraus ei onnistu, voit varata ajan soittamalla Äänekosken ajanvarausnumeroon, puh 020 632 2821. Numero palvelee ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14.

Ensirokotteen on tähän mennessä saanut noin 6 100 asukasta. Rokotustiedotteita julkaistaan www-sivuilla vähintään kerran viikossa. Uusimmat tiedotteet löytyvät parhaiten Äänekosken kaupungin etusivun kohdasta Äänekosken kaupungin ajankohtaiset koronatiedotteet. Tällä viikolla julkaistaan uusi rokotustiedote loppuviikosta, mikäli aikojen antamista voidaan laajentaa uuteen ikäryhmään. Koska valtakunnalliset ohjeistukset muuttuvat välillä tiuhaankin, ajantasaiset tiedot kannattaa katsoa aina viimeisimmästä tiedotteesta.

Lisätietoa koronarokotteista saa THL:n verkkosivuilta osoitteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen p. 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Apulaisylilääkäri Marju Tammelin p. 040 549 3120, marju.tammelin@aanekoski.fi

Tartuntatautivastaava / osastonhoitaja Riina Kainu, p. 020 632 2485, riina.kainu@aanekoski.fi

Muokattu 3.5.2021