Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Äänekosken sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Kokopäivähoidon ruokailu

Äänekosken kaupungin ruokapalveluja käyttävät kunnan vanhainkodit ja palvelutalot Äänekoskella, Sumiaisissa, Suolahdessa ja Konginkankaalla. Kokopäivähoidon ruokapalveluasiakkaita ovat Äänekosken terveyskeskuksen sairaalan asiakkaat sekä Äänekosken Perhetukikeskuksen asiakkaat. Kokopäivähoidon ruokapalvelujen toimipisteissä valmistetaan asiakkaille aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala vuoden jokaisena päivänä. Kotipalveluaterioita valmistetaan Äänekosken terveyskeskuksen ravintokeskuksessa, Suolahden keskuskeittiössä ja Konginkankaan vanhainkodin keittiössä.

Tuottaessamme kokopäivähoidon ruokapalveluja tavoitteenamme on, että ateriat ovat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaisia, ruoka on maistuvaa ja sitä tarjotaan säännöllisesti asiakkaiden yksilöllisiä tottumuksia kunnioittaen. Lisäksi tavoitteenamme on, että ruokailutilanne on kiireetön ja ruokailuympäristö syömiseen houkutteleva ja virkistävä.  Hyvällä ravitsemustilalla voidaan ehkäistä tai siirtää monien sairauksien puhkeamista ja nopeuttaa niistä toipumista. Sairaalaruokailu on osa potilaan hoitoa ja kuntoutusta. Ravitseva ja monipuolinen, asiakkaiden tarpeet huomioon ottava ruokavalio edistää toipumista.

Kokopäivähoidossa olevan asiakkaan ruokailuun liittyvissä asioissa voitte ottaa yhteyttä  ruokapalvelusta ko. keittiössä vastaavaan henkilöön.

Muokattu 20.3.2023