Celia-kirjaston äänikirjat

Nainen kuuntelee kuulokkeilla ja hymyilee.
Onko tekstin lukeminen sinulle vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, lihassairauden tai näön heikentymisen vuoksi? Äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa. Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa kirjoja saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina. Celia-kirjaston äänikirjakokoelmassa on tällä hetkellä noin 45 000 äänikirjaa, ja kokoelma kasvaa koko ajan.

Celian verkkoasiakkaaksi voi liittyä Äänekoskenja Suolahdenkirjastojen kautta varaamalla ajan asiakaskeskusteluun.

Kirjastosta saa verkkotunnukset, joilla Celian äänikirjoja voi kuunnella ja ladata verkon kautta. Tunnusten saaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta.

Jos verkkopalveluiden käyttö ei luonnistu, voi kirjaston kautta liittyä Celian kirjakerhoasiakkaaksi ja saada max. 5 Celian äänikirjaa kuukaudessa kotiin postitse. Rekisteröityessä saaduilla tai myöhemmin Celiasta tilattavilla ja sähköpostiin lähetettävillä Celianet-tunnuksilla voi lisäksi itse lainata CD-kirjoja Celian koko äänikirjakokoelmasta Celianetissä. Kuukauden ajanjakson aikana voi lainata 14 levyä (kerhokirjat mukaan lukien) ja levyt voi vapaasti valita Celian koko äänikirjakokoelmasta. Asiakkaan omainen tai yhteyshenkilö voi tarvittaessa käyttää Celianettiä asiakkaan puolesta. Keski-kirjastosta voi lainata myös Celian fyysisiä äänikirjoja. Niitä voi kuunnella esimerkiksi tietokoneella, mp3- tai dvd-soittimella tai erityisellä Daisy-soittimella.

Valtakunnallinen Celia-kirjasto

Celian CD-äänikirjat Äänekosken kirjastoissa (lainaus lukemisesteisille)

Uutuusluettelo – Celian äänikirjat

Celian äänikirjat – AIKUISET

Celian äänikirjat – LAPSET JA NUORET

Kirjasto