Ryhmävierailut kirjastoihin

Koronatilanteen vuoksi pyydämme poikkeuksellisesti kaikkia vierailulle tulevia ryhmiä varaamaan etukäteen vierailuajan kirjastoon. Vierailulle pääsee yksi ryhmä kerrallaan, ja käynnit pyritään ajoittamaan aamupäiville (klo 8.00 alkaen) ennen tilojen avautumista muille asiakkaille.

Sumiaisten ja Konginkankaan kirjastoissa sekä pääkirjastossa  omatoimituntien (klo 10 - 12) aikana vierailevia ryhmiä pyydetään huolehtimaan hygieniaohjeiden noudattamisesta ja turvavälien pitämisestä tiloissa liikkuviin muihin asiakkaisiin.

(päivitetty 9/2021)

 Kirjastokortin hankkiminen ryhmälle

Jos päiväkotiryhmällänne tai kerhollanne ei vielä ole omaa kirjastokorttia, sen voi hankkia kätevästi vierailemalla kirjastossamme. Kortista vastaa kerhossa tai päiväkotiryhmässä nimetty vastuuhenkilö, joka huolehtii lainojen uusimisesta ja palauttamisesta ajallaan sekä mahdollisesti muuttuvien tietojen ilmoittamisesta kirjastolle, esimerkiksi kun kortin vastuuhenkilö vaihtuu.

Kirjasto ei peri kerhojen ja päiväkotiryhmien lainaamasta aineistosta varaus-, myöhästymis- eikä huomautusmaksuja, mutta laskuttaa kadonneen tai turmeltuneen aineiston.

Liikkuva Lainaamo -toiminta

Liikkuva Lainaamo on Äänekosken kirjastojen hakeutuva lainauspalvelu, joka vierailee kirjastojen ulkopuolella lainaamassa aineistoa. Toiminta on suunnattu niille päiväkodeille, jotka sijaitsevat kävelymatkan ulkopuolella lähimmästä kirjastostaan. Mahdollisuuksien mukaan palvelua tarjotaan myös esimerkiksi kerhoryhmille.

Koronatilanteen vuoksi Liikkuva Lainaamo ei tällä hetkellä vieraile päiväkoti- tai kerhoryhmissä tartuntariskin välttämiseksi. Tarjoamme kuitenkin päiväkodeille ja kerhoille kirjakassipalvelua. Kirjastossa voidaan kerätä toiveiden mukaista aineistoa kassiin, jonka päiväkodin työntekijä käy hakemassa kirjastosta lainaan yhteisökortille. Jos nouto ei ole mahdollista, lainaamme aineiston valmiiksi yhteisökortille ja kirjaston työntekijä käy tuomassa kirjakassin päiväkodille.

(päivitetty 9/2021)