Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Äänekosken sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Arjen tuen asiakasohjaus- ja neuvontapuhelin 

Arjen tuen vanhus-, vammais-, mielenterveys- ja päihdepalveluiden neuvonta- ja asiakasohjausnumeroon 040 646 3859 arkisin klo 9.00-12.00.

Puhelimessa annetaan yleistä neuvontaa, tukea ja ohjausta sekä ajantasaista tietoa Arjen tuen palveluista. Voit olla yhteydessä neuvontapuhelimeen, mikäli sinulla on huolta omasta tai läheisesi hyvinvoinnista tai arjessa selviytymisestä tai tarvitset neuvoja tukien ja etuuksien hakemisessa. Neuvonnan tehtävänä on alustavan palvelutarpeen selvittäminen ja tiedottaminen alueen palveluista asiakkaan tilanteessa. Tarvittaessa asiasi ohjataan eteenpäin asiakasohjaustiimille, joka ottaa sinuun yhteyttä palvelutarpeen arvioimiseksi. Yhteydenotto, joka johtaa palvelutarpeen arviointiin, kirjataan asiakastietojärjestelmään.

Jos olet jo Arjen tuen palvelujen piirissä, otathan yhteyttä omaan palveluohjaajaan. 

Asiakasohjaus ja palvelutarpeen arviointi

Asiakasohjauksessa selvitetään mielenterveyskuntoutujien ja päihdeasiakkaiden arjessa selviytymistä edistävät sosiaalipalvelut yhteistyössä asiakkaan verkoston kanssa.

Arjen tuen palveluiden piiriin pääsee ottamalla yhteyttä Arjen tuen palveluohjaajaan, jonka toimesta tehdään palvelutarpeen arviointi ja ohjataan asiakas tarvittavien palveluiden piiriin.

Lisätietoja: 

Palveluvastaava Liisa Mustonen, 0400 115 683

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa
etunimi.sukunimi@hyvaks.fi
(ääkkösistä pisteet pois eli ä>a ja ö>o)

Muokattu 29.12.2022