Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Äänekosken sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Toimeentuloturva 

Toimeentulotuki 

Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta. Perustoimeentulotuen yhteydessä voit hakea myös täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea. Kela siirtää hakemuksen kuntaan.

Toimeentulotuen verkkoasiointi: https://www.kela.fi/omakela

Lisätietoa perustoimeentulotuesta:

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntää kunta.

Toimeentulotukiasiat:

p. 040 552 6520 

Ma - Ke klo 10 - 12

To - Pe klo 10 - 11

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntäminen edellyttää, että hakijalla on voimassa oleva perustoimeentulotuen päätös Kelasta. Täydentävää ja ehkäisevää tukea voi hakea samalla hakemuksella kuin perustoimeentulotukea. Vaihtoehtoisesti tukea voi hakea suoraan kunnasta, jolloin hakemuksen liitteenä tulee olla tieto voimassa olevasta perustoimeentulotuen päätöksestä.

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntäminen edellyttää tilanteen selvittämistä ja harkinnan käyttöä. Asiakasta usein tavataan ja kuullaan avun tarpeesta. Asiakkaaseen ollaan yhteydessä myös, jos hakemus on tullut siirtona Kelalta.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää sellaisiin erityisiin menoihin, joita perustoimeentulotuki ei kata

Palautus osoitteissa Torikatu 6 B ja Kisakatu 4 sijaitseviin sosiaalitoimen postilaatikoihin

Sosiaalinen luotto

Muokattu 29.12.2022