Palveluseteli suun terveydenhuollossa

Äänekosken kaupungin perusturvalautakunta on kokouksessaan 30.11.2013 päättänyt hyväksyä palvelusetelin käyttöönoton suun terveydenhuollossa. 

Lautakunta hyväksyi palvelusetelin toimintaohjeen, jossa on määritelty palvelusetelin käyttöä koskevat periaatteet. Toimintaohje sisältää mm. tiedot siitä, missä tilanteissa ja mihin toimenpiteisiin palveluseteli voidaan myöntää, miten myöntäminen tapahtuu ja millä kriteereillä palveluseteliyrittäjäksi voi hakeutua.

Palveluseteli ei ole asiakkaalle subjektiivinen oikeus, vaan setelin myöntämisestä päättää kaupungin suun terveydenhuollossa työskentelevä hammaslääkäri. Seteli voidaan myöntää palvelusetelissä määriteltyyn paikkaushoitoon, juurihoitoon tai hampaan poistoon. 

Palvelusetelin arvo määräytyy potilaan tarvitseman hoidon mukaan. Palveluseteli kustantaa osan yksityishammaslääkärin hoidosta. Potilaalle jää maksettavaksi omavastuuosuus, josta ei voi hakea Kela-korvausta. Palvelusetelillä voi hankkia palvelua niiltä yksityisiltä hammaslääkäreiltä, jotka on hyväksytty palvelusetelituottajiksi. Palveluseteli on voimassa 6 kuukautta myöntämispäivämäärästä. 

Lisätietoja

Hammashuollon toimisto 020 632 2595
Vastaava hammaslääkäri Tuula Juutistenaho 020 632 2598

Muokattu 19.8.2020