Lääkärien ja hoitajien vastaanotto

Äänekosken terveysasema

Terveyskatu 8, 44100 Äänekoski
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi. Sähköpostia ei suositella käytettäväksi tietosuojalain piiriin kuuluvien tai muuten salassapidettävien tietojen lähettämiseen. Suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta voidaan toteuttaa yleistä neuvontaa.

Ajanvaraus ja puhelinneuvonta

Ma–to klo 8–15.30 ja pe klo 8–14, puh. 020 632 2821

Arkisto

Potilasasiakirjojen tilaus, puh. 040 139 9793

Palvelupiste

Avoinna ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14. Neuvonta ja ohjaus, reseptien uusinta, aikojen varaaminen. Ilmoittautuminen vuoronumerojärjestelmän kautta. Jonotustilanteen seuranta.

Ensiapu ja päivystys 

Päiväpoli

Äkillisten terveysongelmien arviointi ja hoito hoitajan, fysioterapeutin ja lääkärin vastaanotolla ilman ajan-varausta ma–pe klo 8–15. Ilmoittautuminen vuoronumerojärjestelmän kautta. Jonotustilanteen seuranta

Voit tulla päiväpolille, jos sinulla on kuumetta, vatsavaivoja tai muita tulehdusoireita, joihin omatoiminen hoito kotona ei tehoa tai tarvitset ammattilaisen apua esimerkiksi lievien allergioiden, iho-oireiden, selkä-, polvi- ym. tuki- ja liikuntaelinvaivojen tai kipujen hoitamiseksi. Päiväpolilla hoidetaan myös pieniä tapatur-mia, jotka eivät kuulu päivystykseen. Lisäksi päiväpolilla kirjoitetaan tarvittaessa todistukset lyhyistä sai-rauspoissaoloista ja alle 10-vuotiaan lapsen sairaudesta.

Flunssaisena on aina varattava aika etukäteen epidemiavastaanotolle. Ajanvaraus toimii ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-15 numerossa 040 529 9769. Muina aikoina (klo 18 saakka) ajan voi varata numerosta 020 632 2470. Epidemiavastaanotto (pääovesta oikealle) palvelee joka päivä klo 8-16 erillään päivystyksestä ja päiväpolista. Päivystys ja päiväpoli palvelevat muita kuin infektio-oireisia asiakkaita. Sisään tultuasi desinfioi kätesi käsidesillä.

Hoitajien ja lääkärien ajanvarausvastaanotot

Ajanvaraus ma–to klo 8–15.30 ja pe klo 8–14, puh. 020 632 2821
Kiireetön, ennalta tiedossa oleva terveysongelma tai muu palveluntarve. Pitkäaikaissairauksien seuranta ja hoito. Myös äkilliset terveysongelmat niiden henkilöiden osalta, joille on nimetty omahoitaja ja -lääkäri.

Omaolo-palvelu

Omaolo-palvelun on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa potilasta oikean avun piiriin. Omaolossa voi esimerkiksi seurata omaa hyvinvointia ja tehdä oire- ja palveluarvioita, kuten koronataudin oirearvion. Äänekoskella palvelu antaa ohjeet, kuinka toimia koronaoireissa ja sen kautta  saa tarvittaessa yhteyden omaan terveydenhuoltoon korona-asioissa. 

Täytettyään koronavirustaudin oirearvion ja saatuaan henkilökohtaisen suosituksen oireiden perusteella saa ohjeen, mihin voi ottaa yhteyttä puhelimella tai vastaukset voi lähettää ammattilaiselle työjonoon. Tällöin Äänekosken terveysasemalta otetaan yhteyttä puhelimella viimeistään vuorokauden kuluessa. Omaolo.fi

Etävastaanotot

Hoitajien ja lääkäreiden etävastaanotot on laajennettu koskemaan kaikkia Äänekosken alueella asuvia  21.1.2021 alkaen torstaisin. Etävastaanottoaikoja tarjotaan vaihtoehtona niille asiakkaille, joiden oireet tai sairaus eivät edellytä fyysistä tutkimista. Etävastaanoton perusteella asiakas ohjataan tarvittaessa normaalivastaanotolle.

Jotta etävastaanottoa voidaan tarjota, asiakkaalla täytyy olla käytössä sähköpostiosoite ja internetyhteys. Etävastaanotto voidaan toteuttaa tietokoneella, jossa on kamera, kaiutin ja mikrofoni liitettynä. Mobiililaitetta käytettäessä pitää VideoVisit -sovellus olla asennettuna ennen etävastaanottoa.  Vastaanoton yhteyslinkki tulee asiakkaalle sähköpostitse Äänekosken etähoitajalta tai -lääkäriltä. Tarkemmat ohjeet etävastaanotosta voi tulostaa tästä.

Depressiohoitaja

Puhelinaika ma–pe klo 12–13, puh. 040 681 9882 (voit jättää viestin takaisinsoittoa varten, jos puhelimessasi ei ole estoa)

Diabeteshoitaja

Puhelinaika ma–pe klo 12–13, puh. 020 632 2554

Muistihoitaja

Puhelinaika ma–pe klo 8–9 , puh. 040 529 5899.

Muokattu 5.5.2021