Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Äänekosken sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Laboratorio

Laboratoriopalvelut Äänekosken terveyskeskuksessa järjestää Fimlab Laboratoriot Oy. Suolahden, Sumiaisten ja Konginkankaan näytteenottopisteet palvelevat vain veri-, virtsa- ja ulostenäytteitä koskevissa asioissa. Kaikissa muissa tutkimusasioissa palvelee ainoastaan Äänekosken toimipiste. 

Toimipisteissä näytteenotto tapahtuu ajanvarauksella.

  • Äänekosken terveysasema (Terveyskatu 8): laboratorio palvelee ma-pe klo 7.15-13.00.
  • Suolahden entinen terveysasema (Kisakatu 4): laboratorio palvelee torstaisin klo 7.15-12.00.
  • Konginkankaan entinen terveysasema (Konginkankaantie 195): laboratorio palvelee joka toinen tiistai klo 7.45-10.30 (parilliset viikot)
  • Sumiaisten entinen terveysasema (Kuoppatie 3): laboratorio palvelee joka toinen tiistai klo 7.45-10.30 (parittomat viikot)

Kaikissa toimipisteissä on otettu käyttöön itseilmoittautumispiste. Ilmoittautuminen tapahtuu viivakoodillisella henkilökortilla (esim. Kela-kortti tai ajokortti) tai syöttämällä henkilötunnuksen. 

Näyteastioita voi hakea tai palauttaa kaikissa laboratorion toimipisteissä aukioloaikana ”Kotona otettavat näytteet ja neuvonta” -vuoronumerolla.

Sähköinen ajanvaraus

Varaa aika nopeasti ja helposti osoitteessa www.fimlab.fi/ajanvaraus (24h/vrk)

Puhelinajanvaraus

Soita numeroon 010 808 515 (palvelee arkisin ma-pe klo 7.00-18.00)

Asiakasneuvonta

Asiakasneuvonta opastaa asiakkaita laboratoriopalveluita koskevissa kysymyksissä. Numerosta ei voi tehdä ajanvarauksia!

Asiakkaiden puhelinneuvonta: 03 311 74445 (arkisin klo 8.00 - 16.00)

Tarkemmat tiedot laboratoriopalveluista: https://fimlab.fi/ 

Muokattu 30.1.2023