HUOM! Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Äänekosken sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Sähköinen asiointi ja omahoito

Sähköinen ajanvaraus
(Röntgen, opiskeluterveydenhuolto, lastenneuvola 2-6v, kouluterveydenhuolto, covid19-rokotus)

Omaolo

Omaolo.fi on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, jossa voi seurata omaa hyvinvointia ja tehdä oire- ja palveluarvioita kuten koronavirustaudin oirearvion. Äänekoskella palvelu antaa ohjeet kuinka toimia koronaoireissa ja tarvittaessa sen kautta on mahdollista ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon korona-asioissa. 

Täytettyään koronavirustaudin oirearvion ja saatuaan henkilökohtaisen suosituksen oireiden perusteella saa ohjeen, mihin voi ottaa yhteyttä puhelimella tai vastaukset voi lähettää ammattilaiselle työjonoon. Tällöin Äänekosken terveysasemalta otetaan yhteyttä puhelimella viimeistään vuorokauden kuluessa.

Omakanta
Kaikki terveystietosi ja sähköiset reseptisi yhdestä paikasta! 

Omahoitopolut 
Omahoitopolut.fi on kansalaisille suunnattu verkkopalvelu, josta löytyy luotettavaa tietoa ja testejä terveydestä ja hyvinvoinnista. Myös ammattilaiset voivat hyödyntää palvelua esimerkiksi elintapaohjauksessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tuottanut palvelun tietosisällön yhdessä eri yhteistyökumppanien kanssa.

Hyvän olon eväitä - videotallenteet

Hyvis.fi
Hyvis- sivuilta löytyy luotettavaa asiantuntijoiden tarkastamaa tietoa hyvinvoinnista ja terveydestä. Sivuilla voi testata ja seurata omaa terveydentilaa, etsiä sosiaali- ja terveyspalveluita sekä asioida sähköisesti terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Terveyskirjasto
Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia.

Muokattu 17.1.2023