Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Äänekosken sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Terveyskeskussairaala

Terveyskatu 8, 44100 Äänekoski
020 632 2615

Terveyskeskussairaalassa on 42 sairaansijaa. Sairaalaan tullaan lääkärin lähettämänä vastaanotoilta, päivystyspoliklinikalta ja keskussairaalasta. Osastolla hoidetaan lyhytaikaista sairaalahoitoa tarvitsevia -, kuntoutuvia -, sekä saattohoitopotilaita.

Hoitotyötä toteutetaan kolmessa tiimissä potilaan voimavaroista lähtevällä, toimintakykyä ylläpitävällä ja kuntouttavalla työotteella. Kullekin potilaalle tehdään yksilöllinen hoitotyön suunnitelma, jota päivitetään hoidon edetessä.

Terveyskeskussairaalassa potilaalla on mahdollisuus saada lääkärin arvion perusteella fysioterapiapalveluita, joihin liittyy myös apuvälineiden tarpeen arviointi.

Osastolla työskentelee kaksi osastonlääkäriä ma - pe aamupäivisin. Muina aikoina tarvittaessa konsultoidaan päivystävää lääkäriä. Lääkärit tavoittaa parhaiten soittamalla osaston kanslian numeroon.

Vierailukäytäntöä on koronatilanteen vuoksi muutettu: Terveyskeskussairaalassa voi vierailla vain terveenä ja oireettomana klo 14-18 välisenä aikana.  Sairaalaosastolle tultaessa hissien läheisyyteen on varattu vierailijoiden käsihygienian varmistamiseksi desinfektiohuuhdetta. Vierailijoita suositellaan käyttämään vierailun ajan suunenäsuojusta (ns. maskia). 

Sairaalan toiminnasta vastaa osastonhoitaja:

Jaana Hirvijoki-Piispanen, 020 632 2629

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@hyvaks.fi
(ääkkösistä pisteet pois eli ä>a ja ö>o)

Muokattu 29.12.2022