Nuorten työelämäpalvelut

Tältä sivulta löydät Nuorten yksilövalmennuksen, Ohjaamo Äänekosken sekä Starttivalmennuksen.

Nuorten yksilövalmennus

Nuorten yksilövalmennus on tarkoitettu alle 30-vuotiaille äänekoskelaisille nuorille, nuorille aikuisille ja vastavalmistuneille. Nuorelle tarjotaan henkilökohtaista neuvontaa ja apua työnhakuun ja urasuunnitteluun. Yksilövalmentajan kanssa käydään läpi mm. ammatti-, ja urasuunnitelmia, kartoitetaan työelämän tarjoamia mahdollisuuksia, sekä mietitään yhdessä erilaisia vaihtoehtoja työllistymiseen, tai keskustellaan muista vaihtoehdoista, jotka palvelevat nuoren senhetkistä elämäntilannetta parhaiten.

Jokaisen reitti työllistymiseen on erilainen, ja jokaisen on mahdollista saada omiin tarpeisiin kohdennettua yksilövalmennusta. Yksilövalmentajan palvelut ovat vapaaehtoista työllistymistä tukevaa palvelua, asiakkaaksi voi ohjautua myös esimerkiksi Te-palveluiden, oppilaitoksen, TYPin tai etsivän nuorisotyön kautta.  

Yksilövalmentajalta saat apua, henkilökohtaista ohjausta ja neuvoja mm. seuraavissa asioissa:

 • ammatinvalinta/uraohjaus
 • palkkatuettu työ
 • työkokeiluasiat
 • työllistymisen tuet (mm. palkkatuki)
 • vinkit vastavalmistuneelle
 • työnhaun asiakirjat: CV:t, työhakemukset
 • työnhaku sosiaalisessa mediassa
 • työllistyminen avoimille työmarkkinoille

Huom!! Vallitsevissa poikkeusolosuhteissa henkilökohtaiset tapaamiset voidaan asiakkaan toiveesta järjestää myös etäyhteyksin.


Ohjaamo

Ohjaamo toimii toistaiseksi etäpalveluna. 

Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta! Äänekosken Ohjaamo tarjoaa alle 30-vuotiaille äänekoskelaisille nuorille yhdeltä luukulta apua ja tukea mm. työhön, koulutukseen, arkeen, sekä kaikkeen niiden väliltä.

Ohjaamoon voit tulla ilman ajanvarausta, ja halutessasi asioida myös anonyymisti – eli kertomatta nimeäsi. Apua saa esimerkiksi työnhakuun, asuntohakuun, opiskeluun, raha-asioihin, ja moniin muihin arkielämään liittyviin pohdintoihin.  

Äänekosken Ohjaamossa palvelevat: 

 • TE-palveluiden asiantuntija 
 • kaupungin työllisyysyksikön työntekijä 
 • nuorten aikuisten sosiaalityöntekijä
 • etsivä nuorisotyöntekijä 
 • Poken opinto-ohjaaja 

Kenelle: Äänekoskelaiset alle 30-vuotiaat 

Älä missaa Ohjaamossa järjestettäviä tapahtumia ja tempauksia! Seuraa Äänekosken Ohjaamoa Instagramissa ja Facebookissa.

Voit ottaa yhteyttä mieltäsi askarruttavissa asioissa koska vaan soittamalla tai laittamalla viestiä numeroon 040 558 7189, ja yhteydenottopyyntöösi vastataan sen asiantuntijan taholta, jota asiasi koskee. Sinun ei siis tarvitse tietää keneen ottaa yhteyttä, Ohjaamon päivystäjä välittää viestisi oikealle asiantuntijalle, joka on sinuun yhteydessä seuraavana torstaina klo 12-15 välillä.


Starttivalmennus

Starttivalmennus on tarkoitettu 16-29-vuotiaille äänekoskelaisille nuorille, jotka ovat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella.  Valmennus tarjoaa matalan kynnyksen palvelua, jossa nuori saa yksilöityä tukea elämänhallinnan ja työelämätaitojen parantamiseen, ja henkilökohtaisen toimintakyvyn vahvistamiseen. Lisäksi starttivalmennus tarjoaa apua ja tukea tulevaisuuden opiskelujen ja/tai työelämän suunnitteluun. Valmennuksen tavoitteena on tarjota mielekästä ja tavoitteellista tekemistä arkeen, selkeyttää tulevaisuuden suunnitelmia ja vahvistaa työ-, ja opiskeluvalmiuksia, sekä arjenhallintataitoja.

Starttivalmennusta järjestetään neljänä päivänä viikossa ma-to. Ryhmän kokoonpano vaihtelee päivittäin, sillä toimintaan voi osallistua yhdestä neljään päivään viikossa, yksilöllisistä tavoitteista riippuen.

Starttivalmennukseen ohjautuu nuoria TYP (työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu), sekä etsivän nuorisotyön ja nuorten sosiaalityöntekijän kautta. Tarvittaessa voi olla yhteydessä myös suoraan starttivalmentajiin. Osallistuminen starttivalmennukseen edellyttää kuntouttavan työtoiminnan, työkokeilu-, tai työpajasopimuksen tekemistä.  Valmennusjaksolta nuori saa osaamistodistuksen.

Lisätietoa starttivalmennuksesta: 
Starttivalmentaja Susanna Juvonen 040 634 4798 

Muokattu 29.3.2021