80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville tarjotaan neljäs koronarokoteannos, tiedote 24.3.2022

THL:n suosituksen mukaan 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville tarjotaan neljäs koronarokoteannos. Neljäs annos suositellaan antamaan / ottamaan ripeästi, koska sillä pyritään tehostamaan iäkkäiden suojaa juuri nyt epidemian ollessa voimakkaimmillaan

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta rokotuksesta tai sairastetusta taudista on kulunut kolme (3) kuukautta. Mikäli 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja lisäksi sairastanut koronan, neljännelle rokotteelle ei ole toistaiseksi tarvetta.

Neljäntenä annoksena suositellaan annettavaksi Comirnaty- tai Moderna-rokotetta, koska niistä on kertynyt eniten tutkimustietoa ja käyttökokemusta. Tarvittaessa myös muuta rokotetta voidaan antaa yksilöllisten syiden perusteella.

Kotihoidon piirissä olevien ja iäkkäiden hoivakodeissa asuvien rokotukset hoidetaan niiden henkilökunnan toimesta. Iäkkäiden hoivakodeissa myös alle 80-vuotiaille asukkaille tarjotaan neljättä rokotetta. Sen sijaan rokotteita ei anneta esimerkiksi kehitysvammaisten hoivakodeissa asuville nuoremmille henkilöille.

Äänekosken terveyskeskuksessa on aikoja hyvin varattavissa rokotuksiin. Tarjolla olevat ajat voi tarkastaa sähköisestä ajanvarauksesta. Ajan voi varata sähköisesti kaikkiin muihin koronarokotteisiin, lukuun ottamatta Nuvaxovid-rokotetta, johon varauksen voi tehdä ainoastaan soittamalla ajanvaraukseen tai käymällä terveyskeskuksessa ajan varaamiseksi.

Alla linkki sähköiseen asiointiin ja omahoitoon:

https://www.aanekoski.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/sahkoinen-asiointi-ja-omahoito

Mikäli sähköinen ajanvaraus ei onnistu, ajan voi varata soittamalla Äänekosken ajan-varausnumeroon, puh 020 632 2821. Numero palvelee ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14.

Lisätietoa neljännestä koronarokotteesta saa THL:n verkkosivuilta osoitteesta:

https://thl.fi/fi/-/thl-suosittelee-80-vuotta-tayttaneille-ja-hoivakodeissa-asuville-iakkaille-neljatta-koronarokoteannosta?redirect=%2Ffi%2Fweb%2Finfektiotaudit-ja-rokotukset%2Fajankohtaista%2Fajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen, p. 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Apulaisylilääkäri Marju Tammelin, p. 040 549 3120, marju.tammelin@aanekoski.fi

Tartuntatautivastaava / Osastonhoitaja Riina Kainu, p. 020 632 2485, riina.kainu@aanekoski.fi

Muokattu 24.3.2022