Äänekoskella ei uusia koronavirustartuntoja – tilanne tällä hetkellä rauhallinen

Äänekoskella ei ole todettu kuluneella viikolla yhtään uutta koronavirustartuntaa. Koronatilanne on mennyt parempaan suuntaan niin Äänekoskella kuin Keski-Suomessa.

Koronarokotteen ensiannoksen on saanut tähän mennessä saanut 12 900 äänekoskelaista, joka on noin 70 prosenttia asukkaista. Toisen annoksen on saanut 8900 äänekoskelaista, joka on noin 48 % prosenttia asukkaista.

Äänekosken kaupunki kehottaa vielä rokottamattomia ihmisiä ja erityisesti nuoria aikuisia ottamaan koronarokotteen. Rokotusaikoja on edelleen hyvin tarjolla.

Yleisötilaisuudet ja harrastustoiminta

Äänekosken koronajohtoryhmä on kokoontunut 3.9.2021 ja linjannut, että Äänekoskelle ei toistaiseksi ryhdytä rajoittamaan yleisötilaisuuksien järjestämistä tai harrastustoimintaa tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia enempää. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja linjausta päivitetään tarvittaessa.   

Koronajohtoryhmä haluaa muistuttaa, että sairaana tulee jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin. Turvavälejä, käsi- ja yskimishygieniaa tulee noudattaa sekä käyttää maskeja lähikontakteissa. Lisäksi suositellaan koronarokotuksien ottamista.

Lisätietoja

Ylilääkäri

Keijo Lukkarinen

p. 040 500 4313

keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Muokattu 3.9.2021