Äänekosken kaupungin sähköpyörät ovat kesällä kaikkien lainattavissa

nainen ajaa pyörää
Äänekosken kaupungin kuusi sähköpyörää ovat kesän ajan 1.6.-31.8.2023 kaikkien asukkaiden, matkailijoiden ja mökkiläisten vapaassa käytössä maksutta.

Sähköpyörän ja kypärän voi hakea lainaksi seuraavista paikoista kahvila-ravintolan aukioloaikoina:

 • Matilan Ankkuri, os. Matilanvirrantie 1356, 44280 Sumiainen
 • Wille - Olohuone ja keittiö, os. Äänekoskentie 311, 44100 Äänekoski
 • Ravintola Majakka, os. Satamaraitti 1, 44200 Suolahti

Pyörän mukana tulee kypärä, lukko, laturi ja pikaohjeet. Pyörää ei voi varata ennakkoon ja maksimi laina-aika on yksi vuorokausi. Pyörien akut ladataan täyteen aina ennen seuraavalle lainaajalle luovuttamista. Pyörien käyttö on helppoa ja lainapaikasta opastetaan pyörän käyttöön. Pyörät on vakuutettu ja niiden huollosta yhteistyökumppaneiden kanssa vastaa Äänekosken työpajan väki.

Pyörää lainaavan ei tarvitse olla yrityksen asiakas. Otathan mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Pyöriä ei lainata päihtyneille, eikä lapsille.

Sähköpyörät ovat osa Äänekosken kaupungin aktiivista ilmasto- ja ympäristötyötä. Kaupunki haluaa kannustaa asukkaitaan kokeilemaan ja käyttämään päästöttömiä liikkumisen muotoja.

Sähköpyörät ovat olleet Äänekosken asukkaiden ja matkailijoiden käytössä jo kaksi kesää ja kokemukset ovat olleet hyviä. Lainapaikkoja vaihdellaan vuosittain ja tavoitteena on, että pyöriä on keskustan lisäksi myös taajamissa.

Hyvää pyöräilykesää!

sähköpyörä

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Tanja Sulin, 050 440 0813, tanja.sulin@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 23.5.2023

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023