Äänekosken kaupungin starttivalmennuksesta 13 nuorta jatkaa työelämään tai opiskelemaan

Nainen ja mies näyttävät kylttiä ja peukkua.
Äänekosken kaupungin nuorten yksilö- ja starttivalmennuksen väki iloitsee siitä, että starttivalmennuksessa mukana olleista nuorista 13 jatkaa työelämään tai opiskelemaan.

Elokuussa 2022 starttivalmennukseen lähti mukaan kymmenen äänekoskelaista nuorta, jotka halusivat uutta uutta potkua elämään kesken jääneiden opiskelujen tai töiden loppumisen jälkeen. Myöhemmin mukaan saatiin lisää nuoria ja toimintapäiviä viikossa lisättiin. 

Varsinkin osallistavaa toimintaa lisättiin. Toimintaan lisättiin mm. liikuntaa, pienryhmäharjoituksia, yksilöllisiä ohjaustuokioita, työtoimintaa, arjen hallintaa, luovaa ilmaisua, taideharjoituksia ja -projekteja.

– Tärkeänä tekijänä onnistuneeseen tulokseen oli etenkin nuorten omien kiinnostuksenkohteiden löytäminen ja jokaisen oman jaksamisen mukaan eteneminen kohti työelämän ja opiskelun haasteita, starttivalmentaja Ville Irtamo ja yksilövalmentaja Katju Savelius sanovat.

– Se, että 13 nuorta pääsee nyt elämässään eteenpäin, on hieno saavutus! valmentajat iloitsevat.

Lisätietoja Äänekosken kaupungin starttivalmennuksesta löydät täältä.

Uutinen julkaistu , muokattu 17.8.2023 klo 07:59

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023