Äänekosken kaupungin tiedote lumien luomisesta ja auraamisesta

Äänekosken kaupunki haluaa muistuttaa kiinteistöjen omistajia ja kunnossapitäjiä siitä, ettei pihojen lumia saa kasata tielle. 
lumipenkka

Lain mukaan lunta ei saa työntää kiinteistöltä toiselle, ei siis myöskään katu- tai puistoalueille. Runsaslumisina talvina katu- ja risteysalueilla on muutenkin tila vähissä ja pihalumien kasaus tielle viivästyttää aurausta ja lisää talvihoidon työtaakkaa.

Pihojen ja kattojen lumien poisto on kiinteistöjen omistajien vastuulla. Lumet tulee varastoida kiinteistön alueella. Mikäli kiinteistöllä ei ole riittävästi tilaa lumen varastointiin, lumet pitäisi kuljettaa lumenkaatopaikalle. Äänekosken lumenkaatopaikat löytyvät Koukkuniemestä Haavitien päässä sekä Suolahden taajamasta Holvihallinmäeltä osoitteesta Äänekoskentie 911.

Kun lunta tulee taas seuraavan kerran runsaasti, asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan työsuunnitelman ja sään mukaan mahdollisimman pian. Palautteen jättäminen ei nopeuta auran saapumista omalle kotikadulle, vaan kadut aurataan ennalta määritellyn suunnitelman mukaisesti.

Lisätietoja:

Rakennuttajainsinööri Sami Pellinen, 040 355 9600, sami.pellinen@aanekoski.fi

Kuntaliiton tiedote laista katujen kunnossa- ja puhtaanapidosta.

Muokattu 21.12.2022