Äänekosken kaupungin uusi tiedonhallinnan asiantuntija aloitti

– Tiedonhallinnan asiantuntijana tärkein tehtäväni on johtaa ja kehittää Äänekosken kaupungin asiakirjahallintoa. Vastaan myös kaupungin keskusarkistosta, johon kuuluu pysyvästi säilytettävät asiakirjat, sekä tietopalveluun saapuvien tietopyyntöjen käsittelystä, tiedonhallinnan asiantuntijana 11.4.2022 aloittanut FM Sakari Niemelä kuvailee.
Sakari Niemelä

Aikaisemmin kaupungilla oli asianhallintapäällikön virka, josta Liisa Kautto jäi eläkkeelle vuonna 2021.

Niemelä työskentelee kaupungin keskushallinnossa, mutta tekee työssään tiivistä yhteistyötä toimialojen asiakirjavastaavien sekä tietohallinnon kanssa. Äänekosken kaupungintalolta Niemelän työhuone löytyy toisesta kerroksesta, hallintojohtajan huoneen vierestä.

Lain mukaan kaikki asiakirjat pitää viedä sähköiseen muotoon. 

– Siitä huolimatta kaupungin keskusarkistossa on isot määrät tallessa historiaa, jota myös pysyvästi säilytetään, Niemelä kertoo. Sähköinen, pitkäaikainen säilytys onkin ajankohtainen aihe ihan maailmanlaajuisestikin, kun mietitään, kuinka se voidaan toteuttaa luotettavasti.

Niemelä on koulutukseltaan filosofian maisteri ja on suuntautunut informaatiotutkimukseen. Niemelällä on työkokemusta muun muassa Kemin kaupunginkirjaston esimiestehtävistä sekä asiakaspalvelutyöstä Kansalliskirjastossa Helsingissä.

– Ensivaikutelma Äänekoskesta on, että tämä on mukava, vireä kaupunki, Jyväskylään puolisonsa kanssa muuttanut Niemelä kertoo.

– Uutena työntekijänä minut on otettu tosi hyvin vastaan ja vastaanotto on ollut välitön.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä, 040 823 7921, aleksi.heikkila@aanekoski.fi

Tiedonhallinnan asiantuntija Sakari Niemelä, 040 168 3442, sakari.niemela@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 14.4.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023