Äänekosken kaupungin yhteisöpuutarhalla juhlistetaan Syksyn satoa

Tavoitteena on, että yhteisöpuutarhan toiminta jatkuisi yhteisöjen voimin

Äänekosken kaupungin Elonkierto -yhteisöpuutarhalla järjestetään Syksyn satoa -tapahtuma keskiviikkona 31.8.2022 klo 10-13. Syksyn satoa -tapahtumassa halutaan tuoda esille yhteisöpuutarhan ideaa, jossa kaikilla on mahdollisuus hyödyntää puutarhan antimia ja osallistua sen hoitamiseen.
Ville Irtamo kaivaa kasvimaalla.

Yhteisöpuutarhan perustanut Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hanke on päättynyt ja nyt puutarhaa pyörittää kaupungin puolesta nuorten työpajatoiminta ja kuntouttava työtoiminta.

– Tavoitteena on, että yhteisöpuutarhan toiminta jatkuisi yhteisöjen voimin. Ensi vuodelle on suunniteltu erilaisia kasvien tunnistusratoja ja kasvien nimikoimista kylttien avulla sekä koko puutarha-alueen parempaa hyödyntämistä, kuvailee Äänekosken kaupungin starttivalmentaja Ville Irtamo.

tilliä

Ukrainalaiset on kutsuttu mukaan

Syksyn satoa -tapahtumassa on tarjolla makkaraa, kauden salaattia, mehua ja kahvia. Lisäksi ukrainalaisten ryhmällä on myynnissä leivonnaisia. Ohjelmassa on frisbeegolfin opastusta, valokuvasuunnistusta ja jalkapalloa. Tapahtuman aikana on mahdollista tutustua yhteisöpuutarhan toimintaa ja sen monipuoliseen kasvustoon.

– Martat ovat aktiivisesti olleet mukana toiminnassa koko toiminnan ajan. Ukrainalaiset on kutsuttu tutustumaan yhteisöpuutarhan toimintaan ja myymään tapahtumaan omia tuotteitaan, joiden tuotto menee lyhentämättömänä heidän käyttöönsä, Irtamo sanoo.

Yhteisöpuutarhan ajatuksena on suoda kaikille kolmannen sektorin toimijoille mahdollisuus olla mukana kasvattamassa ja hoitamassa puutarhaa. Irtamo muistuttaa, että kaikilla on oikeus käydä hakemassa kasveja yhteisiltä alueita ja laatikoista, joissa lukee ’saa ottaa’. Puutarhalla on myös nimikoituja laatikoita, jotka ovat vain sovittujen ryhmien käytössä.

– Myös Piilolan päiväkodin lapset käyvät myös hoitamassa puutarhaa ja seuraavat kasvien ja sen eliöstön liikkeitä. Ajatuksena on tuoda myös liikuntarajoitteisia vanhuksia tutustumaan Äänekosken yhteisöpuutarhan toimintaan, Ville Irtamo kertoo.

tomaatteja

Koko perheen Syksyn satoa -tapahtuma keskiviikkona 31.8.2022 klo 10.00-13.00 Äänekosken kaupungin Elonkierto -yhteisöpuutarhalla Piilolanniemessä, os. Eerolankatu 12, 44100 Äänekoski. Tapahtuman järjestää Äänekosken kaupungin nuorten työpajatoiminta ja kuntouttava työtoiminta yhteistyössä Ääneseudun marttayhdistysten kanssa. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Äänekosken kaupungin starttivalmentaja Ville Irtamo, 0400 115 682, ville.irtamo@aanekoski.fi

tapahtumamainos
Muokattu 23.9.2022