Äänekosken kaupungintalon aulassa on esillä upea grafiikan kokonaisuus

Hille Peura ja teoksia.
Äänekosken kaupungintalon ala-aulan vitriineissä on esillä marraskuun loppuun saakka äänekoskelaisen taiteilija Hille Peuran grafiikan näyttely. ”Työpöydältä kaupungintalolle” -nimisessä myyntinäyttelyssä pääosassa on luonto. Teoksissa nähdään eläimiä, ihmisiä ja arkea eri ympäristöissä.

Peura käyttää grafiikoissaan pääasiassa puupiirrosta, jossa kiehtoo erityisesti sen hidas, jopa meditatiivinen työskentelytapa kun puuta kaiverretaan. Saaman grafiikkateoksen tunnelma muuttuu värien myötä, mutta Peura ei tee grafiikassaan isoja teollisia sarjoja, vaan työt ovat yksilöllisiä. Näyttelyssä on mukana myös muutama sekatekniikkateos.

– Auringonkukat inspiroivat valovoimaisuudellaan, perhosten elinkaaren muodonmuutokset herättävät ajatuksia ja ihmetystä siitä, mihin kaikkeen luonto kykeneekään. Eläimet ovat sielukkaita ja hurmaavia olentoja kuvata taiteessa, Hille Peura kuvailee.

Äänekosken kaupungintalon ala-aulan vitriineihin on saatu nyt esille hieno kokonaisuus. Näyttelyyn voi tutustua vapaasti kaupungintalon aukioloaikoina arkisin klo 8-16. Aulan näyttelytila on tarkoitettu paikallisille taiteilijoille ja käsityöyrittäjille tuotteidensa ja teoksiensa esittelyyn maksutta.

Vitriinit ja teoksia.

LISÄTIETOJA NÄYTTELYSTÄ:

Hille Peura, 045 155 4252, hille.peura@gmail.com

TIEDUSTELUT KAUPUNGINTALON AULAN ESITTELYTILOISTA:

Viestintäsuunnittelija Suvi Kallioinen, 040 621 2653, suvi.kallioinen@aanekoski.fi

Vahtimestari Kari Kumpulainen, 0400 459 481, kari.kumpulainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 3.10.2023

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023