Äänekosken kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Äänekosken kaupunki on mukana Ylen valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa, joka järjestetään 13.4. – 14.6.2023. Tavoitteena on innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstä yhteensä miljoona pussillista roskia. Kampanjan avulla halutaan vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä havahduttaa meidät ymmärtämään ja näkemään roskien määrä.
Ylen kampanjakasvot Inka Henelius, Mikko "Peltsi" Peltola, Anniina Valtonen, Olli Haapakangas ja Kerttu Kotakorpi (Kuva: Johanna Kannasmaa/Yle).

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona roskapussillista roskia! Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa on mukana 130 kuntaa ja kaupunkia, järjestöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja. Kampanja starttaa 13.4.2023 Miljoona roskapussia -ohjelmalla (TV1 klo 20.00). Kampanja päättyy 14.6. lopetusohjelmaan (TV1 klo 20.00) ja silloin selviää kaikkien kerättyjen roskapussien määrä. Yhteisen hyvän lisäksi luvassa on Suomen paikkakuntien välillä todellinen kisa siitä, kuka kerryttää roskapussipottia eniten!

Ylen verkkosivuille tulee kampanjasivusto ja roskapussilaskuri, johon äänekoskelaiset voivat käydä lisäämässä keräämiensä roskapussillisten määrän Äänekosken kaupungin kohdalle. Laskuri aukeaa 10.4. osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Äänekosken kaupunki haastaa myös naapurikuntia osallistumaan ja kerryttämään Äänekosken pottia!

Äänekosken kaupunki on mukana Ylen kampanjassa vahvasti yhteistyössä jäteyhtiö Sammakkokankaan kanssa. Koko kampanjan ajan Äänekosken kirjastoissa on jaossa roskapusseja ja hanskoja roskienkeruuta varten. Sammakkokangas lisää roskienkeruupisteitä ja niiden tehostettua tyhjennystä Äänekosken kirjastojen läheisyydessä. Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty - pääasia on, että roskia kerätään!

Lisäksi koko kampanjan ajan Äänekosken kaupunki julkaisee viikoittain aiheeseen liittyvää paikallista tiedotesarjaa. Järjestämme myös roskienkeruuaiheisen koko perheen Roskapussi-ilmiö -tapahtuman kaupungintalolla la 13.5.2023 klo 10-13.

Kuka tahansa voi osallistua ja kerätä roskia luonnosta yksin tai yhdessä. Näin voit osallistua kampanjaan 13.4. alkaen:

1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi. Pusseja ja hanskoja on kampanjan ajan maksutta jaossa Äänekosken kirjastoissa.

2. Lähde ulos – yksin tai porukalla.

3. Kerää roskia ympäristöstä. Huomaathan, ettei valtateillä ei ole turvallista kerätä roskia!

4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Äänekosken kirjastojen läheisyydessä kampanjaroskiksia ja niiden tyhjennystä on tehostettu kampanjan ajan.

5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Äänekosken kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia .

6. Haasta ystäväsi mukaan!

7. Somessa voit seurata tai lisätä omiin julkaisuihisi #MiljoonaRoskapussia ja #RoskapussiIlmiö

Miljoona roskapussia -kampanjan tavoitteena on innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Seuraa tiedotustamme ja tule mukaan!

logo

Lisätietoja:

Äänekosken kaupungin ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, 0400 893 683, hanna.ahonen@aanekoski.fi

Ylen kampanjasivut

Muokattu 14.3.2023