Äänekosken koronajohtoryhmä 3.6.2022: 

Maskien jaosta luovutaan

– Tilanne menee parempaan suuntaan ja olemme lähempänä normaalia elämää, ylilääkäri Keijo Lukkarinen totesi Äänekosken koronajohtoryhmän kokouksessa tänään 3.6.2022.

Taudin ilmaantuvuusluvut ovat yleisesti puolittuneet viimeisen kolmen viikon aikana. Äänekosken tartuntamäärissä piikkinä viikolla 20 näkyy kuitenkin Tukipuun hoitoyksikön toukokuinen epidemiatilanne.

– Tukipuun tilanne oli haastava, mutta henkilöstömme jousti ja hoiti tilanteen todella hienosti, Lukkarinen kiittää.

Muuten myös hoivayksiköiden koronatilanteet ovat rauhoittumaan päin. Myös terveyspalvelujen ja Arjen tuen henkilöstö on sairastanut vähemmän.

Äänekosken terveyskeskuksessa jatkuu epidemiavastaanotto päivittäin ajanvarauksella. Terveyskeskussairaalassa on varattu vielä neljä eristyspaikkaa infektiopotilaille.

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä linjasi, että kaupunki luopuu maskien jakamisesta ainakin toistaiseksi, sillä tarvetta ja yleistä maskisuositusta ei enää ole. Maskivelvoite koskee sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaa.

Koronavilkku -sovelluksen käyttö on lopetettu 1.6., samoin koronapassi ja sen lukijasovellus. Luonan koronapuhelinpalvelusta luovuttiin 8.5.

Neljänsiä rokoteannoksia annetaan nyt vakavasti immuunipuuttoisille yli 12-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville yli 70-vuotiaille. Neljänsiä rokotteita on otettu viime viikkoina aktiivisesti ja Arjen tuki on rokottanut omia asiakkaitaan.

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen, 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Muokattu 23.9.2022