Äänekosken koulujen Leijonan luola -keksintökilpailussa opittiin yrittäjyydestä

Viime viikolla 12.4.2023 järjestettiin Hietaman koululla viheralueen koulujen viitosluokkien Leijonan luola 2023 -keksintökilpailun finaali. Leijonan luola -kilpailu on osa Äänekosken kaupungin yrittäjyyskasvatusopetussuunnitelmaa, joka takaa jokaisella luokka-asteella yrittäjyyskasvatuksen toteutumisen osana koulujen normaalia opetus- ja kasvatustoimintaa.
kuva tuomareista ja oppilaista

– Yrittäjyyskasvatus on Äänekoskella erittäin hyvin organisoitu ja toteutettu joka luokka-asteella nimenomaan tätä varten erikseen tehdyn opetussuunnitelman ansiosta, kehuu kisaa järjestänyt luokanopettaja Kimmo Tuononen.

Leijonat valitsivat vuoden 2023 voittajaksi Hietaman koulun keksinnön Monisähköntuottajan. Kunniamaininnan sai Koiviston koulun ryhmä, joka esitteli leijonille Supe-sukanpesukoneen. Leijonina tänä vuonna toimivat opettaja, yrityskasvatuskoordinaattori Mika Matilainen, yrittäjä Maria Kokko ja Äänekosken kaupungin yritysneuvoja Esa Lehmonen.

Viheralueen kouluilla järjestettiin huhtikuun alussa omat kilpailut, joissa valittiin kunkin koulun viitosluokan paras keksintö luokan kaikkien keksintöjen joukosta. Hietamalle kokoontuivat Hietaman, Honkolan, Koiviston, Konginkankaan ja Sumiaisten edustajat esittelemään koulujensa voittokeksinnöt leijonille, eli kolmelle tuomarille. Yleisönä toimivat muut viheralueen viitosluokat. Joiltakin kouluilta yleisöksi saapuivat myös neljäsluokkalaiset katsomaan, mitä heillä on edessään tasan vuoden kuluttua.

kuva oppilaista

Lisätietoja:

Yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilainen, 040 624 0406, mika.matilainen@aanekoski.fi

Voit tutustua Äänekosken yrittäjyys-OPSiin täällä.

Uutinen julkaistu 19.4.2023, muokattu 24.4.2023 klo 11:21

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023