Äänekosken metsäperintöverstas: Keskustelutilaisuus metsistä, metsäsuhteista ja tulevaisuudesta

metsä
Äänekoski tunnetaan perinteikkäänä metsien ja metsäteollisuuden paikkakuntana. Metsän ja siihen pohjautuvien elinkeinojen rooli ja merkitykset ovat historiassa vaihdelleet ja muuttuneet, mutta pysyneet vahvoina. Tällä hetkellä metsiin ja niiden käyttöön kohdistuu Suomessa monenlaisia toiveita, odotuksia ja tavoitteita, myös Äänekoskella. 

Mitä sinä odotat Äänekosken metsien käytöltä? Millaiset metsät ja metsäkulttuuriperinnön haluat jättää tuleville sukupolville? Entä miten voimme edistää metsien kestävää käyttöä yhdessä toimien? 

Tule keskustelemaan Äänekosken metsien käytöstä sekä metsään liittyvästä menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta! Äänekosken metsäperintöverstas - Keskustelutilaisuus metsistä, metsäsuhteista ja tulevaisuudesta ma 15.5.2023 klo 15-18 Café Willessä, os. Äänekoskentie 311, 44100 Äänekoski.

Tilaisuudessa kuullaan Jana Holzin (Friedrich-Schiller-yliopisto, Saksa) tutkimukseen pohjautuva alustus Äänekosken metsä- ja luontosuhteista, tehdään menneisyysloikka paikalliseen metsähistoriaan Äänekosken museon Tapani Pentikäisen johdattelemana sekä pohditaan yhdessä Äänekosken metsien ja niiden käytön tulevaisuutta Suomen Metsämuseo Luston luotsaamana.

Tapahtuma pohjautuu metsäkulttuurin valtakunnallisen vastuumuseon Suomen Metsämuseo Luston luomaan Tulevaisuusperintöverstas-toimintamalliin, lue lisää: https://lusto.fi/wp-content/uploads/2022/03/lusto-dynaaminen-museo.pdf

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Friedrich-Schiller-yliopiston Flumen-tutkimusprojekti, Suomen Metsämuseo Lusto ja Äänekosken museo. 

Tilaisuuden kielenä on suomi, lukuun ottamatta Jana Holzin esitystä.

Äänekosken metsäperintöverstaaseen otetaan 30 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan 8.5.2023 mennessä: https://forms.gle/dBk34frDTYj6fpFp8

Lämpimästi tervetuloa!

Äänekosken metsäperintöverstas - Keskustelutilaisuus metsistä, metsäsuhteista ja tulevaisuudesta
Aika: 15.5.2023 klo 15-18
Paikka: Café Wille, Äänekoski

Tilaisuuden ohjelma:

15:00 Tilaisuuden avaus
15:15 Jana Holz (in English): Äänekosken moniulotteiset suhteet metsiin – tuloksia laadullisesta haastattelututkimuksesta / Diverse relationships with forests in Äänekoski - results from a qualitative interview study
15:35 Tapani Pentikäinen: Menneisyyshyppy Äänekosken metsähistoriaan
15:55 Keskustelu esityksien pohjalta
16:15 Kahvitauko
16:45 Lusto: Tulevaisuushyppy ja ryhmätyöskentely
17:30 Yhteinen pohdinta ja keskustelu
18:00 Tilaisuus päättyy

LISÄTIEDOT:

Tutkija, jatko-opiskelija
Reetta Karhunkorva
050 328 9644
reetta.karhunkorva@lusto.fi

Äänekosken taidemuseo
Museoamanuenssi
Tapani Pentikäinen
040 610 4653
tapani.pentikainen@aanekoski.fi

mainosesite

Uutinen julkaistu 25.4.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023