ÄÄNEKOSKEN TERVEYSKESKUS TIEDOTTAA INFLUENSSAROKOTETILANTEESTA 9.12.2022

Influenssarokoteaikojen kysyntä ylittänyt Äänekoskella tarjonnan. Aikoja laitetaan varattavaksi sitä mukaa, kun rokotteita saadaan terveyskeskukseen.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) toimittaa influenssarokotteet keskitetysti sairaala-apteekkeihin. Keski-Suomen terveyskeskuksiin influenssarokotteet tulevat sairaanhoitopiirin apteekin kautta, joka toimittaa rokotteet kunnittain väestöpohjan mukaisesti. Esimerkiksi Äänekoskelle aikuisille soveltuvaa influenssarokotetta on saatu tähän mennessä 3800 kpl.

Sitä mukaa, kun rokotteita on saatu terveyskeskukseen, olemme avanneet vastaavan määrän aikoja nettiajanvaraukseen. Samoista tarjolla olevista ajoista annetaan ajat myös siinä tapauksessa, että asiakas soittaa terveyskeskukseen saadakseen ajan influenssarokotukseen. Mikäli aikoja ei näy nettiajanvarauksessa, niitä ei ole tarjota myöskään soittajille.

Jos asiakas ei pääse varaamalleen ajalle, pyydämme ystävällisesti huolehtimaan ajan perumisesta, jotta aikaa voidaan tarjota uudelleen varattavaksi muille. Sähköistä ajanvarausta kannattaa seurata aktiivisesti, koska siellä näkyvät myös nuo peruutetut ajat.

Terveyskeskus korostaa, että samat toimenpiteet, joilla vältellään koronaa, estävät myös influenssan leviämistä. Hyvä käsi- ja yskimishygienia, riittävät turvavälit, maskin käyttö ja kotiin jääminen hengitystieoireiden ilmetessä vähentävät myös influenssan leviämistä.

9.12.2022 Äänekosken terveyskeskus

Uutinen julkaistu 9.12.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023