Äänekoski Äksön - Keskusta täynnä Äksöniä

Keskustan alue Rantapuistosta katsottuna.
Nyt viimeistään kannattaa merkitä kalenteriin 10.6.2023 klo 10-15, sillä Äänekoski Äksön on jo tällä viikolla ja ohjelmakattaus on todella monipuolinen! Tapahtuma-alueena toimii keskustan alue, eli Rantapuisto, Keskusaukio, kaupungintalon parkkipaikka sekä kivijalkaliikkeet. Äksöniä tarjoilevat mm. Äänekosken kaupungin piste, Kesäkaara, peräkonttikirppis, myyntikojut, eri toimijoiden esittelypisteet sekä kivijalkaliikkeiden kampanjat.

Äänekoski Äksön järjestetään kolmatta vuotta peräkkäin ja sen tarkoituksena on lisätä keskustan alueen elinvoimaisuutta. Kaiken ikäisille tarkoitettu ilmaistapahtuma tuo keskustaan monipuolista ohjelmaa. Tarjolla on live-musiikkia, peräkonttikirppis, lelujenvaihtopiste ja paljon muuta. 

Kesän avaava tapahtuma on suunniteltu niin, että kävijät viihtyisivät keskustan alueella mahdollisimman pitkään ja tutustuisivat samalla myös paikallisten liikkeiden tarjontaan. Keskustan alueen kivijalkaliikkeet ovatkin luoneet Äksön viikonlopulle houkuttelevia kampanjoita. Tapahtuma-alue on tällä kertaa laajempi, jotta eri toiminnot saadaan sijoiteltua toimivammin alueelle eikä liikennettä tarvitse rajoittaa sulkemalla katuja.

- Tämän kesän Äksöniin on tulossa huimasti ohjelmaa koko perheelle! On mahtavaa, miten monta eri toimijaa on saatu yhdistämään voimat ja järjestämään tätä tapahtumaa. Nyt onkin oiva tilaisuus tutustua kivijalkaliikkeiden tarjontaan ja nauttia kivasta kesäpäivästä Äänekosken keskustassa, kommentoi tapahtumaa järjestämässä ollut Ella Tuovinen Äänekosken Yrittäjät ry:stä.

Elämyksiä perheen pienimmille

Tapahtuman avaa lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit, jonka energinen esitys herättää aamu-unisimmatkin kuulijat. Äänekosken kaupungin pisteellä on mahdollisuus lelujen vaihtoon. Kierrätyshengessä voit tuoda vanhan lelusi pisteelle ja valita tilalle mieluisan käytetyn lelun. Ylimääräiset lelut lahjoitetaan Äänekoskella asuville ukrainalaisille lapsille tapahtuman jälkeen. Lisäksi tapahtumasta voi ostaa muun muassa hattaraa ja muita herkkuja. Kesäkaara tarjoaa hauskaa tekemistä keskustassa ja kannattaakin käydä katsomassa, millaista ohjelmaa siellä on tarjolla.

Myös vanhemmat viihtyvät

Aamun esityksen jälkeen on hyvä suunnata tutustumaan keskustan liikkeiden kampanjoihin ja hakea samalla pientä purtavaa. Välipalaa ja hieman täyttävämpääkin purtavaa voit nauttia viihtyisissä kahviloissa ja lounasravintoloissa tai vaikkapa noutaa eväät mukaan Rantapuistoon. 

Keskusaukiolla ja sen läheisyydessä on erilaisia kojuja, joiden tarjontaan kannattaa tutustua. Kaupungintalon parkkipaikalla pidetään peräkonttikirppistä, josta voi tehdä kivoja löytöjä pikku rahalla. 

Rantapuiston lavalla päivällä tunnelmaa pitävät yllä Jesse Kaikuranta sekä Jarkko Martikainen.

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Tanja Sulin
050 440 0813
tanja.sulin@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 6.6.2023 klo 14:54

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023