Äänekoski koronan kiihtymisvaiheeseen - kuluneella viikolla 20 uutta tartuntaa

Keski-Suomi ja sen myötä Äänekoski on siirtynyt 27.7. koronan kiihtymisvaiheeseen.

Äänekoskella on todettu kuluneella viikolla 20 uutta koronavirustartuntaa. Altistuneita on yhteensä 100. Altistuneet on asetettu karanteeniin ja kaikki tartuntaketjut on toistaiseksi saatu jäljitettyä.

Äänekosken koronajohtoryhmä on kokoontunut 30.7. ja linjannut, että Äänekoskelle ei toistaiseksi ryhdytä rajoittamaan yleisötilaisuuksien järjestämistä tai harrastustoimintaa tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia laajemmin. Nykyisten rajoitusten voimassaoloa jatketaan 30.8.2021 saakka. Tilannetta seurataan päivittäin.   

Koronajohtoryhmä on linjannut, että se antaa Äänekoskelle kiihtymisvaiheen maskisuosituksen, joka on voimassa 30.7. alkaen.  

Koronarokotteen ensiannoksen on saanut tähän mennessä saanut 11 300 äänekoskelaista, joka on noin 61 prosenttia asukkaista. Toisen annoksen on saanut 5900 äänekoskelaista.

Koronajohtoryhmä haluaa muistuttaa, että sairaana tulee jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin. Turvavälejä, käsi- ja yskimishygieniaa tulee noudattaa sekä käyttää maskeja lähikontakteissa. Lisäksi suositellaan koronarokotuksien ottamista.

Lisätietoja

Ylilääkäri

Keijo Lukkarinen

p. 040 500 4313

keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Muokattu 30.7.2021