Aivoterveyttä ikääntyville – maksuton etävalmennusryhmä 65 vuotta täyttäneille 

Kaipaatko tukea elämäntapojen muutokseen? Haluatko tietää enemmän aivoterveydestäsi ja oppia huolehtimaan paremmin aivoistasi? Tule mukaan maaliskuussa alkavaan maksuttomaan Aivoterveyttä ikääntyville -etävalmennusryhmään! 

Etävalmennusryhmä on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille keskisuomalaisille, jotka ovat saaneet hyvinvointialueen muistisairauden riskiarvioinnista vähintään 6 pistettä, ja ovat kiinnostuneita edistämään aivo- ja sydänterveyttään. 

Valmennusryhmässä keskustellaan muun muassa liikunnan, aivotreenin, ruokailun, unen ja levon, sosiaalisten suhteiden sekä mielen hyvinvoinnin teemoista. Lisäksi ryhmä saa erilaisia harjoituksia sekä kotitehtäviä aivo- ja sydänterveyden edistämiseksi.

– Käynnistimme ensimmäisen etävalmennusryhmän keväällä 2022. Olemme saaneet ryhmästä hyviä kokemuksia ja positiivista palautetta, kertoo projektityöntekijä Maiju Vuori Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta. 

– Ryhmästä saatu vertaistuki, kannustava ja avoin ilmapiiri sekä elämäntapatekijöiden monipuolinen käsittely ovat tukeneet elämäntapamuutostani, sanoo yksi valmennusryhmään osallistujista.

Ilmoittautuminen

Ryhmän ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 15.3. klo 12.00–13.30. Ryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 12.00–13.30. Ryhmä tapaa vajaan vuoden aikana yhteensä 11 kertaa, viimeinen tapaaminen on 14.2.2024.

Ilmoittaudu valmennusryhmään verkkolomakkeella keskiviikkoon 1.3.2023 mennessä. Ryhmä on maksuton.

Valmennusryhmän taustaa

Aivoterveyttä ikääntyville -etävalmennusryhmät ovat on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman palveluketjujen kehittämistyötä, jonka tavoitteena on ehkäistä muisti- ja sydänsairauksien puhkeamista, tehostaa sairauksien varhaista tunnistamista sekä lisätä asukkaiden arjen hyvinvointia. Ikääntyvien aivoterveyden kehittämisen taustalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) monivuotinen FINGER-tutkimushanke, joka on osoittanut, että noudattamalla monipuolista elämäntapaohjelmaa voidaan ehkäistä muistitoimintojen heikentymistä.

Lisätietoja:  

Maiju Vuori, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 685 0556, maiju.e.vuori(at)hyvaks.fi

Muokattu 24.1.2023