Tervetuloa Äänekosken nykyaikaiseen päiväkotiin!

Alkulan päiväkodissa järjestetään vihdoin avoimien ovien päivä

Alkulan päiväkoti Suolahdessa valmistui joulukuussa 2020 ja uuteen rakennukseen muutettiin tammikuussa 2021. Koronapandemian takia uudessa päiväkodissa ei ole vielä vietetty virallisia avajaisia, mutta nyt avoimien ovien päivä vihdoin järjestetään.

Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan nykyaikaiseen Alkulan päiväkotiin Suolahteen torstaina 29.9.2022 klo 15-18.

Alkulan päiväkoti

– Henkilökunta pääsi vaikuttamaan uuden päiväkodin rakennusprojektiin alusta alkaen. Olimme paljon vuorovaikutuksessa arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Toki kompromissejakin jouduttiin tekemään, mutta olemme todella tyytyväisiä uuden päiväkodin tiloihin, päiväkodin johtaja Marika Vuorinen kiittää.

Alkulassa yhdistyy sulassa sovussa metsä ja nykyteknologia

Vuonna 2020 valmistunut Alkulan puinen päiväkoti on 834 neliön suuruinen ja 54-paikkainen. Katon aurinkopaneelit tuottavat sähköä. Päiväkoti on suunniteltu erityisesti metsäpäiväkotitoiminnan hengessä.

– Halusimme panostaa lasten omaehtoiseen liikkumiseen. Meillä onkin monipuolinen jumppasali ja kiipeilyseinä. Ruokasali on mahdollistanut pitkäaikaiset leikit ja projektit, kun tavaroita ei tarvitse siirtää ruokailujen ajaksi pois. Kaikki säilytystilat sekä ulkona että sisällä ovat myös hyvät. Lisäksi äänieristykset ovat kunnossa ja jokainen osasto sai myös oman pienryhmätilan ja aikuiset toimiston, Vuorinen listaa tyytyväisenä.

Hyvä oppimisympäristö mahdollistaa laadukkaan, yksilöllisen ja monipuolisen varhaiskasvatuksen toteuttamisen. Alkulassa varhaiskasvatusikäisten käytössä on myös uusinta digitekniikkaa ja älylaitteita.

– Talossa on paljon nykyaikaista digitekniikkaa ja älylaitteita, joita voidaan hyödyntää arjessa ja huoltajien kanssa tehtävässä yhteistyössä, Vuorinen kertoo. 

– Taloon saatiin myös pedagoginen keittiö, jossa voimme kokkailla ja leipoa lasten kanssa sekä tutustua aistein uusiin ruokaelämyksiin.

tapahtumamainos

Alkulan päiväkodin avoimet ovet to 29.9.2022 klo 15-18, os. Harjusenkatu 15 B, Suolahti. Tapahtumassa Poutapilvet-ryhmä järjestää kioskin osana esiopetuksen yrittäjyyskasvatusteemaa, joten pikkurahaa voi varata mukaan. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Päiväkodin johtaja Marika Vuorinen, 020 632 2222, marika.vuorinen@aanekoski.fi

Muokattu 23.9.2022