Ensilumenladulla tykkien testausta ja säilölumen siirtoa

Liikuntapuistossa eletään odottavia hetkiä. Hiihtoväki on jo sukset valmiina ja Huiman hiihdon talkooväki rukkaset kourassa valmiudessa tekemään kuntalaisille ensilumenladulle tykkilumetusta heti kun sääolosuhteet sen sallivat. Jotta tykkilumetus onnistuisi, vaaditaan pidempää noin viiden-kuuden asteen pakkasjaksoa. Säilölumi voidaan kärrätä latu-uralle jo aiemmin.

Nyt näyttäisi siltä, että ennusteissa on ensi viikolle luvattu otollinen pakkasjakso pidemmällekin lumetukselle. Liikuntapuistossa ja sen ympäristössä on syytä varautua siihen, että lumetus käynnistyy lähiaikoina ja tykit ovat silloin käytössä myös yöaikaan, koska öisin kosteusolosuhteet ovat yleensä lumettamiselle ihanteellisemmat kuin päiväaikaan.

Ulkoilijoita pyydetään noudattamaan varovaisuutta ensilumenladulla ja erityisesti tykkien läheisyydessä. Säilölumi tulee hiihtostadionilta ylöspäin valaistun suuntaisesti. Tykitetty lumi tehdään aluksi Hiihtarin nurkalle. Säilölumella ja laduilla kävely on kielletty. Frisbeegolf-korit on siirretty Liikuntapuistossa lumetusjärjestelmän alta talviteloille ja talveksi käyttöön tulee taas Laajalahden talviharjoittelurata.

Äänekosken liikuntapalvelut

Muokattu 2.12.2021