Esteetön maalaituri valmis Kapeenkoskella

Kapeenkosken virkistysalueelle on valmistunut esteetön maalaituri. 

Virallinen uutinen julkaistu Sisä-Suomen Lehdessä 29.06.202014:56:
https://www.ksml.fi/sisis/Esteet%C3%B6n-maalaituri-valmis-Kapeenkoskella/1575020

Äänekoski

Äänekosken kaupunki tekee Kapeenkosken virkistysalueella tänä kesänä useita kehittämistoimenpiteitä. Uusin niistä on esteetön, 130 metriä pitkä maalaituri, joka palvelee alueella liikkuvia ulkoilijoita.

– Tämän kesän aikana alueelle tehdään myös uusia opasteita sekä infokylttejä, jotka avaavat alueen käyttötarkoitusta ja helpottavat siellä suunnistamista. Ensi viikolla aluetta maisemoidaan ja siivotaan rakennustöiden jäljiltä, kertoo matkailu- ja markkinointiasiantuntija Saana Peurasaari.

Kapeenkosken kalastusmatkailusta sekä kievarin ja majoitustilojen toiminnasta vastaavat uudet yrittäjät.

– On hienoa, että palveluiden käyttö on vilkastunut ja myös esimerkiksi mökkiläiset ovat löytäneet yrityksen palveluiden, kuten koskenlaskun pariin.

Peurasaari muistuttaa, että yritys toimii niemen päässä Myllyniemen yksityisalueella, jonne ulkoilijoilla on rajattu pääsy. Vierailemaan voi mennä avoimien ovien aikana.

– Ulkoilijoiden tulee jättää autonsa alueen portin edessä sijaitsevalle parkkipaikalle, josta opasteet vievät poluille. Näin vältytään myös tilanteilta, joissa ulkoilijat eksyisivät vahingossa keskelle yksityistilaisuuksia.

Uutinen julkaistu 2.7.2020, muokattu 25.5.2023 klo 12:51

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023