Haluaisitko olla iloksi ja avuksi koirasi kanssa? Osallistu koulutukseen ja ryhdy iäkkään ulkoiluystäväksi!

kaksi ihmistä ja koira
Haluatko olla mukana auttamassa ikäihmisiä? Tai käytkö koiran kanssa lenkillä ja voisit napata myös ikääntyneen mukaan? Vapaaehtoisten koulutus järjestetään la 6.5.2023 klo 10-15 ja ti 23.5.2023 klo 17-20 Äänekoski Areena Pankkarilla (os. Vanha Vaasantie 462).

La 6.5. käydään läpi vapaaehtoistoiminnan perusteet. Kuulet eri tavoista tehdä vapaaehtoistoimintaa ja saat valmiudet ikäihmisten parissa toimimiseen. Saat tietoa paikkakuntasi vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Tämä kerta on niille, jotka eivät ole aiemmin käyneet vapaaehtoistoiminnan peruskurssia. Koulutuskertojen välissä perehdyt iäkkään kanssa ulkoiluun videotallenteen avulla.

Ti 23.5. koulutusilta on tarkoitettu koiranomistajien ja koirien tapaamiseen. Illan tavoitteena on antaa valmiudet turvalliseen yhdessä ulkoiluun iäkkään ja koiran kanssa. Ulkoiluystävät oimintaan sopiva koira on terve ja rauhallinen ja se suhtautuu ystävällisesti vieraisiin ihmisiin.Koulutukseen

lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Koulutukseen osallistuminenei sitouta vapaaehtoisena toimimiseen, vaan voit harkita asiaa koulutuksen aikana ja sen jälkeen. Ilmoita itsesi ja koirasi mukaan 28.4.2023 mennessä:
Asta Salonen
asta.salonen@hykari.fi
040 5004214

Ulkoiluystäväkoulutus on osaIkäinstituutin koordinoimaa Tossut ja tassut liikkeelle -hanketta. Koulutus järjestetään yhteistyössäHykari hankkeen ja Äänekosken kaupungin kanssa.

esite

Uutinen julkaistu 26.4.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023