Heräävä puutarha -tapahtuma tuo Äänekosken yhteisöpuutarhan toimijat ja kaupunkilaiset yhteen

Tervetuloa inspiroitumaan monimuotoisesta puutarhanhoidosta Heräävä puutarha -tapahtumaan lauantaina 14.5.2022 klo 10-14 Elonkierto -yhteisöpuutarhalle.
Tapahtumamainos

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hanke ja yhteistyötahot esittelevät Piilolanniemen Elonkierto -yhteisöpuutarhan toimintamallia iloisessa ja keväisessä tapahtumassa. Ohjelmassa on innostavia puheenvuoroja ja toimintapisteitä, joissa valaistaan kuinka ihmisten toiminta ja ilmastonmuutos vaikuttavat niin luonnon monimuotoisuuteen kuin ihmisten arkeen ja hyvinvointiin. Tapahtumassa on tarjolla helppoja niksejä luonnonpölyttäjien hyvinvoinnin lisäämiseen ja villimmän puutarhan hoitoon, infoa Green Care -toiminnasta ja alueen historiasta sekä mahdollisuus kokeilla sähköpyörää.

Yhteisöpuutarha osallistaa ja kannustaa toimimaan

Äänekosken yhteisöpuutarhaa on alettu rakentamaan kesällä 2021 Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen puitteissa. Tänä vuonna rakentamista jatketaan, mutta haluamme myös jo vaikuttaa asukkaisiimme järjestämällä tapahtumia luonnon monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen teemoilla.

Yhteisöllisen vaikuttamisen mallia on kehitetty osallistamalla kaupungin toimialoja ja sidosryhmiä toimintaan. Olemme mukana Motivan ja ympäristöministeriön Reilun kiertotalouden valmennuksessa, missä konseptia ja mallin vaikutusten arviointia on kehitetty asiantuntijoiden avulla. 

Puutarhan idea perustuu asukkaiden osallistamiseen ja aktivoimiseen luomalla konkreettinen alusta, paikka missä asukkaat voivat itse toimia monella tavalla ja joka antaa puitteet saada tietoa ja kannustaa toimimaan. Reilu kiertotalous on avainasemassa ja Äänekosken kuntouttava työtoiminta on ollut mukana projektissa alusta asti.  Myös paikallinen päiväkoti on osallistunut toimintaan ja osallistuvien sidosryhmien piiriä päästään tänä kesänä laajentamaan.

Heräävä puutarha -tapahtuma tuo yhteisöpuutarhamme toimijat ja kaupunkilaiset yhteen kevätauringon herättelemässä puutarhassa Kuhnamojärven rannalla. Maisema-arkkitehti Suvi Pohjola-Stenroos, joka on suunnitellut puutarhan kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti, on paikalla kertomassa puutarhamme suunnittelusta. Kuulemme myös mielenkiintoisen luennon Anssi Hiekkalalta pölyttäjien ahdingosta ja saamme keinoja arkeen pölyttäjien suojelemiseksi. Ohjelmassa on myös musiikkia ja ötökkähotelli-workshop sekä paljon muuta.

Tervetuloa tutustumaan yhteisöpuutarhamme konseptiin sekä yhteisöllisen vaikuttamisen mallin luomiseen Äänekoskella! 

Heräävä puutarha la 14.5.2022 klo 10-14 Elonkierto -yhteisöpuutarhalla, os. Eerolankatu 12, 44100 Äänekoski.

Lisätietoja:

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen projektipäällikkö Sirpa Kortelainen, 040 186 4792, sirpa.kortelainen@aanekoski.fi

Muokattu 29.4.2022