Hietaman, Honkolan ja Parantalan yhteisessä kyläillassa tavattiin tyytyväisiä asukkaita

Äänekosken kaupungin seuraava kyläilta pidetään keväällä Mämmellä 

Hietaman, Honkolan ja Parantalan yhteisessä kyläillassa kuultiin paljon asukkaiden tyytyväisiä puheenvuoroja. Asukkaita huoletti pienten koulujen tilanne tulevaisuudessa, jos lapsimäärä laskee, sekä joukkoliikenne, joka ei aina toimi riittävän hyvin.
kaupungin työntekijöitä rivissä

Äänekosken kaupunki haluaa strategiansa mukaisesti osallistaa asukkaitaan ja kuunnella toiveita ja ideoita. Hietaman, Honkolan ja Parantalan yhteiseen kyläiltaan osallistui yli 20 asukasta ja mukana oli myös kaupungin luottamushenkilöitä. 

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen avasi puheenvuorossaan mm. kaupungin talouden näkymiä ja sote-muutoksen tuomia haasteita. 

Kyläläisiä kiinnosti pienten koulujen tilanne, jos lapsimäärät laskevat. Tähän ei voida kuitenkaan antaa vielä mitään tarkkaa arviota.

Myös joukkoliikenteen tilanne kiinnosti, silä esimerkiksi Äänekosken lukion aamukahdeksan tunnille ei ehdi bussilla. Kaupunki selvittää, voisiko kyläbussin reitityksellä auttaa asiaan.

Uimarantojen tilanne kiinnosti, ja kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa joulukuun kokouksessaan.

Ville Härtsiä ja Matti Tuononen

Kyläläiset antoivat paljon myös hyvää palautetta ja kiittelivät hyvää yhteistyötä, jota on kaupungin kanssa tehty esimerkiksi osallistavan budjetoinnin ja kyläparlamenttitoiminnan myötä. Hietaman, Honkolan ja Parantalan kylillä on myös aktiivista talkooväkeä ja kyläläiset ovat tehneet paljon itse.

Seuraava Äänekosken kaupungin asukkaita osallistava kyläilta pidetään Mämmellä ensi keväänä 2023.

kaupungin työntekijöitä rivissä

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Muokattu 3.11.2022