Huijaussoittoja kuntalaisille Äänekosken terveyskeskuksen nimissä

Saamamme tiedon mukaan kuntalaisille on tullut huijaussoittoja Äänekosken terveyskeskuksen nimissä suolistoseulontaan liittyen.

Tiedoksi kuntalaisille: Suolistoseulontakutsut tulevat Fimlab Oy:ltä kotiin KIRJEITSE. Seulontaan ei kutsuta siis puhelimitse, kuten huijaussoittaja puhelussaan kertoo. Myös seulontatulos ilmoitetaan henkilökohtaisesti kirjeellä. Jos seulonnan perusteella on aihetta jatkotutkimuksiin, seulontaan osallistuvaa ohjeistetaan olemaan yhteydessä itse terveyskeskuksen seulonnasta vastaaviin hoitajiin.

Seulonnan jälkeen tutkimuksiin liittyvät mahdolliset puhelut eivät myöskään tule ns. tuntemattomasta numerosta, vaan Äänekosken terveyskeskuksen tähystyshoitajalta, jonka puhelinnumero näkyy puhelun saajalle kokonaisuudessaan. Näin puhelun saajalla on mahdollisuus tarkastaa, että soitto tulee oikeasti Äänekosken terveyskeskuksesta.

Kuntalaisia varoitetaan puhelimitse tapahtuvasta henkilötunnusten kalastelusta – seulontaan osallistuvien henkilötiedot ovat Äänekosken terveyskeskuksen käytettävissä, joten terveyskeskuksesta päin ei soiteta ja kysytä henkilötunnuksia kutsun lähettämiseksi.

28.9.2022 Äänekosken terveyskeskus   

Muokattu 28.9.2022