Jakokaappitaidetta Äänekoskelle!

Äänekosken Energian sähkönjakokaapit saavat kylkeensä paikallista taidetta ensi kesänä.

Ääniä Festivaali tuo taidetta gallerioista katukuvaan yhteistyössä Äänekosken Energian ja paikallisten taiteilijoiden kanssa. Ajatus jakokaappien ilmeen piristämisestä lähti pitkän linjan taiteilija Ari Liimataiselta.

– Olen nostanut ideaa esille ennenkin, ja tänä keväänä on erityisen ajankohtaista tuoda taidetta ihmisten näkyville. Parhaimmillaan se pysäyttäisi miettimään arjen keskellä. Monissa kaupungeissa on toteutettu vastaavanlaisia projekteja jo pitkän aikaa, joten innostuneita tekijöitä takuulla löytyy. Tähän juttuun ovat muutkin taiteilijat tervetulleita, Liimatainen kutsuu.

Paikallinen energiayhtiö otti aloitteen tyytyväisenä vastaan ja tarjoaa ympäristötaideprojektin käyttöön sähkönjakokaappejaan ja muuntamon. Äänekosken Energia on yksi monitaidefestivaalin tulevan kesän yhteistyökumppaneista.

– Meillä on useita tarkoitukseen sopivia jakokaappeja keskeisillä paikoilla. Mieluusti näkisin taiteilijoiden luomusten kaunistavan muuten aika karuja rakennelmia. On upeaa, että seutukunnalle järjestetään kulttuuritapahtumaa ja asukkaiden arkea viedään hyvään suuntaan. Haluamme olla osaltamme mukana edistämässä festivaalia, asiakkuus- ja myyntipäällikkö Ari Nyholm sanoo.

Ääniä Festivaali kasaa yhteen sähkönjakokaappien ilmeen kohotuksesta kiinnostuneita taiteilijoita kevään aikana, ja varsinainen työskentely tapahtuu kesällä. Kuvat kuratoidaan yhdessä energiayhtiön ja taiteilijoiden kanssa.

Aiheet voivat liittyä tiettyyn paikkaan ja sen historiaan tai nykyiseen käyttöön, ne saattavat viestiä jotain ilmiötä tai yksinkertaisesti esitellä taiteilijan tyyliä ja teoksia. Yhteydenotot Ääniä Festivaalin tuotantoryhmään aania@aaniafestivaali.fi

Ääniä Festivaali on uudenlainen monitaidefestivaali, joka järjestetään Äänekoskella 26.–31.7.2021. Festivaalin ohjelmisto koostuu musiikkiesityksistä, kuvataiteista, teatterista, poikkitaiteellisista performansseista ja monesta muusta taiteenlajista. Tapahtumaa järjestävät paikalliset Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki Osk ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy ry. Äänekosken kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani vuonna 2021. Ääniä Festivaali toimii voittoa tavoittelemattomasti ja kestävän kehityksen periaatteita vaalien.
www.aaniafestivaali.fi

Lisätietoja

Jasu Rossi, vastaava tuottaja

p. 050 911 4731, jasu@aaniafestivaali.fi

Taija Kolehmainen, viestintäpäällikkö

taija@aaniafestivaali.fi
Muokattu 24.1.2022