Kaupungin hoivayksiköissä voi vierailla etukäteen sopien

Tiedote 12.2.2021

Tapaamiset hoivayksiköissä ovat edelleen mahdollisia ja ne tulee sopia etukäteen. Henkilökunta ohjeistaa vierailijoita ennen tapaamisia. Vierailulle voi tulla enintään 1-2 henkilöä kerrallaan.

Kaupunki muistuttaa, että vierailuille yksikköön voi tulla vain täysin terveenä, jottei asumisyksiköiden asukkaita altisteta tartunnoille. Jos vierailulle yritetään saapua flunssaoireisena tai muutoin infektio-oireisena, henkilökunta pyytää poistumaan tiloista ja siirtää vierailua. Henkilöstö varmistaa vierailijoiden voinnin kysymällä sitä ennen vierailua.

Äänekosken asumisyksiköiden vierailut toteutetaan asukkaan omassa huoneessa tai erillisessä vierailutilassa kaikkien niiden asukkaiden osalta, joilla ei ole käytössä omaa huonetta. Vierailujen kestoa ei rajoiteta.

Tapaamisten aikana ohjataan käyttämään hengityssuojainta, jotka annetaan yksiköstä. Kaikissa tapaamisissa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, joka varmistetaan antamalla käsidesinfiointiainetta ennen hengityssuojaimen asettamista. Lähikontaktia suositellaan edelleen vältettävän, mutta esimerkiksi pyörätuolia voi ulkoilmassa omainen tai läheinen työntää. 

Omaiset pääsevät vierailemaan asumisyksiköiden sisätiloihin asukkaan omaan huoneeseen tai yksikössä erikseen järjestettyyn vierailutilaan. Kulkemista yleisissä tiloissa vältetään. Vierailuista tulee sopia etukäteen, jotta henkilökunta osaa ottaa vieraat vastaan ja sovitella vierailuaikoja vierailutiloihin sekä antaa asianmukaiset ohjeet ja suojavarusteet vierailijoiden käyttöön. Tapaamiseen voi tulla ainoastaan 1-2 henkilöä kerrallaan. Tapaamisten alussa henkilöstö ohjaa vierailijat käsien desinfiointiin ennen yksikön sisätiloihin tuloa ja ennen hengityssuojainten asettamista. Hengityssuojainta käytetään koko vierailun ajan. Joukkotapaamisia, kuten isoja syntymäpäiväjuhlia ei tiloissa edelleenkään järjestetä.

Vanhuspalveluyksiköissä ei suositella kotilomia.

Yksiköiden asukkaat voivat ulkoilla omaisten, ystävien, vapaaehtoistyöntekijöiden tai muiden avustajien kanssa. Tämä edellyttää sitä, että ulkoilua toteuttava taho noudattaa annettuja ohjeista ja käyttää annettuja suojaimia. Myös ulkoilusta tulee sopia etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa.

Lisätietoja:

Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
Äänekosken terveyskeskus
040 500 4313
keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Saara Kuusela
Perusturvajohtaja
Äänekosken kaupunki
020 632 2100
saara.kuusela@aanekoski.fi

Muokattu 12.2.2021