Kaupunki aloittaa ruoanjakelun peruskoululaisille, esikoululaisille ja lukiolaisille

Peruskoululaisten, esikoululaisten ja lukiolaisten ruoanjakelu aloitetaan maanantaina 6.4.  Ruoanjakelupäiviä on kaksi viikossa eli maanantai ja keskiviikko. Maanantaina jaetaan kahden päivän ruoat ja keskiviikkona kolmen päivän ruoat. Ruoanjakelupaikat ovat Sumiaisten, Konginkankaan, Honkolan, Suolahden ja Koulunmäen koulut. Suolahden koululla on kaksi ruoanjakelupaikkaa ja Koulunmäellä kolme paikkaa.

Ruoanjakelun järjestäminen on kaupungille iso ponnistus ja vaatii monelta taholta erityistoimia. Ruoanjakelupalveluun liittyen asukkailta toivotaankin joustavuutta ja kärsivällisyyttä. Jokaisen, jonka on mahdollista, toivotaan tulevan ruoanjakelupaikalle muutoin kuin autolla, sillä jakelupaikoilla tulee olemaan paljon liikennettä aikataulujen porrastuksista huolimatta. Paikalla on opasteet ja opastajat. Ruoan hakijoiden tulee noudattaa turvavälejä sekä annettuja ohjeita. Vanhemmille ilmoitetaan vielä Wilma-viestillä ma 6.4. klo 9 mennessä ruoanjakeluaikataulujen porrastukset.

Jakelu tapahtuu pääpiirteissään seuraavasti:

Honkola klo 15-17
Suolahti klo 15-17
Sumiainen klo 16-17
Konginkangas klo 16-17
Koulunmäki klo 15-18

Erityisruokavaliota ei valitettavasti pystytä ruoka-annoksissa huomioimaan, mutta ruoka pyritään järjestämään siten, että se sopii mahdollisimman monelle. Ruoka on lähtökohtaisesti aina laktoositonta sekä vähämausteista. Valitettavasti tässä vaiheessa ei ole mahdollista huomioida laajemmin gluteenitonta, maidotonta tai vastaavia erityisruokavaliota. Annoksissa on mukana tuoteseloste ja lämmitysohje.

Muokattu 3.4.2020