Kesäkaara-toiminta jää kesätauolle ja nuorisotyö jatkaa tuttuun tapaan

– Äänekosken kaupunginhallitus linjasi kesäkuussa, että nuorisotoimen Kesäkaara-toimintaa on vain kesäaikaan. Talvikaudella vahvistamme vastaavasti kouluissa tehtävää nuorisotyötä, kertoo perhekeskuskoordinaattori Elina Lämsä, joka vastaa myös kaupungin nuorisopalveluista. 

– Vaikka Kesäkaara on telakalla ajalla 1.11.2021-31.3.2022, eivät nuorisotyö tai nuorisotyöntekijät katoa minnekään. Kaaran puhelinnumerosta 040 587 1606 voi kysyä myös talvella nuorisotyötä mukaan oman yksikön nuorisotoimintaan, nuorten tapahtumiin tai kylille. 

Nuorisotyö jalkautuu talvella esimerkiksi Pop Up -tiloihin, ABC:lle ja muihin toimintaympäristöihin ympäri Ääneskoskea. Talvella on luvassa avoimia tiloja Spotissa ja myös Suolahdessa, Konginkankaalla ja Sumiaisissa tuetaan nuoria arjessa. Kohdennettua toimintaa on 6.-klubit, nuorisovaltuusto-, bändi- ja retkeilytoiminta, tyttöjen tila ja poikien illat. Verkkonuorisotyötä ja pelitoimintaa on bittiliigan ja lanien merkeissä sekä Discord-tilan avoimen nuorisotyön kautta. Kouluilla on välkkätoimintaa, neuvontaa, kiusaamisen ehkäisyä, tapahtumia, retkiä ja toimintahetkiä. Etsivä nuorisotyö tarjoaa tuttuun tapaan apua ja tukea nuorille palveluiden saamiseen, arkeen ja elämään.

Kesäkaara valloittaa Äänekosken kadut taas 1.4.2022.

Lisätietoja: Perhekeskuskoordinaattori Elina Lämsä, 0400 115 190, elina.lamsa@aanekoski.fi

Elina Huuskola, Elina Lämsä, Merja Arffman, Kaisa Äijäläinen, Tuukka Vuorinen, Petri Varis ja Mika Inkeroinen.

Ulla Lehtolainen, Oona Jakonen ja Tiina Kuhno. Kuvista puuttuu Pauliina Koljonen.

Muokattu 2.11.2021