Keski-Suomen hyvinvointialue ottaa käyttöön palvelusetelit 1.4.2023

Sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelusetelitoiminta yhtenäistyy Keski-Suomen hyvinvointialueelle 1.4.2023. Hyvinvointialue ottaa käyttöön yhtenäiset palvelusetelit 21 palvelussa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelusetelit tulevat voimaan 1.4. Palveluseteleiden käyttöönottoa on edeltänyt turvallinen siirtymäaika, jolloin käytössä olivat kuntien palvelusetelit.

– Muutos ei ole valtaosalle asiakkaista suuri, vaan heillä säilyy pääosin samat palvelusetelituottajat. Mikäli palvelusetelituottaja ei jatka hyvinvointialueella, on palvelun ammattilainen siitä erikseen asiakkaaseen yhteydessä, kertoo Keski-Suomen hyvinvointialueen erityisasiantuntija Mia Lindberg.

Palveluseteleitä 21:ssa sosiaali- ja terveyspalvelussa

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimen palveluista. Hyvinvointialue järjestää palveluita omalla tuotannolla, ostopalveluilla sekä palveluseteleillä.

Hyvinvointialueella on käytössä palveluseteleitä yhteensä 21:ssä eri sosiaali- ja terveyspalvelussa. Palvelusetelit ovat yhtenäiset koko hyvinvointialueella ja palvelusetelituottajien toimintaa ohjaavat hyvinvointialueen palveluseteleiden sääntökirjat.

Palveluseteleitä käytetään muun muassa ikääntyneiden asumisen, henkilökohtaisen avun, lapsiperheiden kotipalvelun, neuvonta- ja terapiapalveluiden, suun terveydenhuollon, lääkinnällisen kuntoutuksen sekä lääkärin vastaanoton palveluissa.

Palvelun myöntäminen perustuu aina asiakkaan palvelun ja hoidon tarpeen arviointiin, joka tehdään myöntämisperusteiden mukaisesti hyvinvointialueen palvelussa. Asiakas voi valita palvelusetelinsä oikeuttamalle palvelulle palvelusetelituottajan palse.fi-palveluntuottajarekisterissä.

Lue lisää palveluseteleistä verkkosivuillamme.

Lisätietoja:

 • Mia Lindberg, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 511 8325, mia.lindberg(at)hyvaks.fi
 • Mervi Temonen, järjestelmäasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue 014 2692683, mervi.temonen(at)hyvaks.fi

Uutinen julkaistu 31.3.2023, muokattu 2.5.2023 klo 12:10

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023