Keski-Suomen vesistökunnostuspäivä 19.4.2023 Äänekoskella

Keski-Suomen ELY-keskus järjestää keskiviikkona 19. huhtikuuta Äänekoskella monitoimihalli Pankkarin tiloissa Keski-Suomen vesistökunnostuspäivän. Tapahtuma on minimessutyyppinen, ja ovet ovat yleisölle auki klo 15:00-19:00. Liikuntasali täyttyy erilaisista aihepiiriin liittyvistä esittely- ja toimijapisteistä, ja yläkerran salissa järjestetään lyhyitä (10 min) infoiskutyyppisiä esityksiä ohjelman mukaisesti.
kivikasa vedessä

Olitpa vesistökunnostuksen asiantuntija tai vesistä kiinnostunut mökkiläinen, tervetuloa mukaan oppimaan uutta ja verkostoitumaan! Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Messuvieraille on tarjolla kahvia ja munkkia Pankkari Bowlingin kahviosta niin pitkään kun jaettavaa riittää. Kahviosta on myös mahdollista ostaa muita tuotteita sekä ruoka-annoksia.

Alustava ohjelma:

 • 15:00 – Valuma-aluelähtöinen vesienhallinta
 • 15:15 – Avustushakemukset ja hankehallinta
 • 16:00 – Metsätalouden vesiensuojelu
 • 16:15 – Maatalouden vesiensuojelu
 • 17:00 – Luvitusasiat vesistökunnostuksissa
 • 17:15 – Konetöiden toteutus
 • 18:00 – Yksityisteiden tierummut
 • 18:15 – Suunnittelu, selvitykset ja seuranta

Tietoiskujen otsikoita ja aihepiirejä tarkennetaan lähempänä tilaisuutta, muutokset ovat mahdollisia. Esitykset videoidaan ja niitä pääsee jälkikäteen katsomaan ELY-keskuksen YouTube-kanavalta. Keski-Suomen vesistökunnostusverkoston sivuille kootaan tietoa tapahtumasta: https://ksvkv.fi/arkisto/vesistokunnostuspaivat/

Vielä on myös tilaa tulla mukaan esittelijäksi liikuntasaliin. Kiinnostaisiko ilmainen ständipaikka? Tilaisuus kokoaa yhteen laajasti eri toimijoita yhdistyksistä yrityksiin, hankkeisiin ja virastoihin. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoa itse tapahtumasta ja esittelijäpaikoista: jouni.kivinen@ely-keskus.fi / 0295 024 814

Tilaisuuden rahoittaa Vesiensuojelun tehostamisohjelma. Nyt on veden vuoro – tule mukaan!

Lisätietoja: https://ksvkv.fi/

Uutinen julkaistu 3.2.2023, muokattu 3.4.2023 klo 08:04

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023