Koronarokotukset Äänekoskella, tiedote 29.7.2022

Neljännen koronarokotteen voi saada nyt entistä useammat. Neljänteen koronarokotteeseen oikeutettuja ovat 18 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat, 12 vuotta täyttäneet, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt sekä kaikki 60 vuotta täyttäneet. Rokotuksia on tarjolla elokuusta alkaen (aikoja pystytään tarjoamaan runsaammin syyskuussa).

Tehosteannoksen voit ottaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos olet saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, et tarvitse nyt tehosteannosta.

Äänekosken terveyskeskuksessa on aikoja varattavissa koronarokotuksiin tällä hetkellä elokuusta alkaen. Kesälomien vuoksi rokotusaikoja pystytään tarjoamaan runsaammin vasta syyskuussa. Tarjolla olevat ajat voit tarkastaa ja varata sähköisestä ajanvarauksesta. Poikkeuksena on Nuvaxovid-rokote, jonka voit varata ainoastaan soittamalla ajanvaraukseen. Nuvaxovid-rokotteen saat, mikäli muu rokote ei sovellu.  

Alla linkki sähköiseen asiointiin ja omahoitoon:

https://www.aanekoski.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/sahkoinen-asiointi-ja-omahoito

Rokotusajan voit varata myös soittamalla Äänekosken ajanvarausnumeroon, puh 020 632 2821. Numero palvelee ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14.

Lisätietoa koronarokotteista saat THL:n verkkosivuilta osoitteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/oma-koronarokotus-miten-miksi-ja-milloin-

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen, p. 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Apulaisylilääkäri Marju Tammelin, p. 040 549 3120, marju.tammelin@aanekoski.fi

Tartuntatautivastaava / Osastonhoitaja Riina Kainu, p. 020 632 2485, riina.kainu@aanekoski.fi

Muokattu 3.8.2022