Koronarokotusten eteneminen Äänekoskella, tilanne 26.11.2021

Ensirokotteen on saanut noin 14 100 kuntalaista ja kaksi rokoteannosta saaneita on noin 12 600. Täysin rokotettuna saat suojaa vakavalta koronavirustaudilta ja vältyt toistuvalta koronatestaukselta lievissä oireissa. Samalla autat suojaamaan muita.

Äänekosken terveyskeskuksessa tarjolla olevat koronarokotusajat on tarkoitettu sekä ensimmäistä, toista että kolmatta rokotusta tarvitseville. Varauksen syyhyn kannattaa laittaa maininta, monesko rokotus on kyseessä.

THL:n suositusten mukaisesti kolmannen rokoteannoksen saavat immuunipuutteisten ja alle kuuden viikon annosvälillä kaksi rokotetta saaneiden lisäksi myös 60 vuotta täyttäneet, laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat. Edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvien on mahdollista ottaa kolmas rokote, kun edellisestä koronarokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Immuunipuutteisilla kolmas rokote annetaan muista ryhmistä poikkeavalla aikataululla.

Vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet ja riskiryhmät voit katsoa joko THL:n tai Äänekosken kaupungin sivuilta:

http://www.aanekoski.fi/uutiset/vakavalle-koronavirustaudille-altistavat-sairaudet-riskiryhmat-i-ja-ii

Edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvat asiakkaat voivat varata itse ajan kolmanteen rokotukseen, kun huomioivat, että edellisestä rokotteesta on kulunut riittävä aika, eli vähintään kuusi kuukautta. Aikaa varatessa valitse palveluksi Rokotus ja varauksen syyksi Covid19. Täyttäessäsi tietojasi, kirjoita kohtaan ”Kuvaile lyhyesti varauksen syytä”: 3. koronarokote. Saamansa rokotteen päivämäärän voi tarkastaa Omakannasta. Laitoksissa ja hoivakodeissa asuvien rokotukset hoidetaan terveyskeskuksen toimesta yksikön kanssa ajankohdista sopien.

Alla linkki sähköiseen asiointiin ja omahoitoon:

https://www.aanekoski.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/sahkoinen-asiointi-ja-omahoito

Sähköisestä ajanvarauksesta on julkaistu 23.9.2021 ”ajankohtaista koronasta”-sivulla erillinen ohje. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta varata tai perua aikaa sähköisesti, voit varata (tai perua) ajan soittamalla Äänekosken ajanvarausnumeroon, puh 020 632 2821. Numero palvelee ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14.

HUOM! Mikäli et pääsekään varaamallesi ajalle, muistathan perua sen joko sähköisesti tai soittamalla ajanvaraukseen!

EU:n koronatodistukset on saatavilla Omakannassa. Todistuksen koronarokotuksista, testituloksesta ja sairastetusta koronataudista saa kanta.fi –sivulta. Kirjautuminen vaatii verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen käyttöä. Mikäli havaitset puutteita rokotustiedoissasi, ota yhteyttä Äänekosken terveyskeskukseen asian tarkastamiseksi.

Rokotustiedotteita julkaistaan www-sivuilla vähintään kerran kuukaudessa tai ohjeiden muuttuessa. Uusimmat tiedotteet löytyvät parhaiten Äänekosken kaupungin etusivun kohdasta Äänekosken kaupungin ajankohtaiset koronatiedotteet.

Lisätietoa koronarokotteista saa THL:n verkkosivuilta osoitteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/oma-koronarokotus-miten-miksi-ja-milloin-

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen, p. 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Apulaisylilääkäri Marju Tammelin, p. 040 549 3120, marju.tammelin@aanekoski.fi

Tartuntatautivastaava / Osastonhoitaja Riina Kainu, p. 020 632 2485, riina.kainu@aanekoski.fi

Muokattu 26.11.2021