Koulujen lähiopetus ja omaolo-palvelu

Koulut keskitetään Koulunmäelle 23.3. alkaen; lähiopetusta kaikille 1-3 luokkien oppilaille

Honkolan, Hietaman, Koiviston ja Konginkankaan lähiopetuksessa olevat oppilaat opiskelevat Koulunmäen koululla. Viheralueiden koulut ovat kiinni. Suolahden ja Sumiaisten lähiopetus tapahtuu Suolahden yhtenäiskoululla.

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta liittyen 1-3 luokkien oppilaiden lähiopetukseen. Vastaisuudessa kaikki peruskoulun 1-3 luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Luokkien 1-3 oppilaiden suositellaan kuitenkin edelleen osallistumaan opetukseen etänä. Opetuspalvelut tiedottaa asiasta huoltajia Wilman välityksellä perjantain 20.3.2020 aikana. Asetuksen muutos tulee voimaan maanantaina 23.3.2020.

Kaikkien oppilaiden huoltajien tulee keskustella lastensa kanssa siitä, mitä vastuullinen käyttäytyminen virusaltistuksen välttämiseksi tarkoittaa. On huomioitava, että 10 hengen kokoontumiset on kielletty ja kaikenlaista oleskelua julkisilla paikoilla tulee välttää. Kouluista laitetaan asiaan liittyen Wilma-viesti, mutta huoltajilla on asiassa merkittävä vastuu.

Omaolo-palvelu käytössä digitaalisesti; epidemiavastaanotto ajanvarauksella

Hoidon tai palvelun tarvetta voi arvioida digitaalisen sote-palvelun, Omaolon kautta: https://www.omaolo.fi/  

Huomioithan, että voit tehdä Omaolo-sivulla arvion hoidon tai palvelun tarpeestasi, mutta et voi varata sen kautta aikaa Äänekosken terveysaseman vastaanotoille.

Erillinen epidemiavastaanotto on avoinna ma-pe klo 8-16. Vastaanotto palvelee ajanvarauksella. Aika varataan puhelimitse Äänekosken terveysasemalta epidemiavastaanoton aukioloaikana numerosta 020 632 2470. Saat puhelimitse tarkemmat ohjeet vastaanotolle saapumiseen.

Yleistä koronavirustietoa kansalaiset saavat THL:n verkkosivuilta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

sekä valtakunnallisesta puhelinneuvontanumerosta 0295 535 535 (numero palvelee ma-pe klo 8-21 ja la 9-15)

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella kuntoutukset, fysioterapiat ja vastaavat pyritään järjestämään etäyhteyksin, jos mahdollista. Näihin palveluihin varatut ajat, joita ei pystytä toteuttamaan etäyhteyksin perutaan tai siirretään.

Lisätiedot:

Opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä 020 632 3000

Äänekosken terveyskeskus:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen 040 500 4313

Johtava hoitaja Anna-Kaisa Hyvönen 0400 649 547

sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

 

Muokattu 25.3.2020