Kulttuuri- ja liikuntalautakunta jakoi 120 400 euroa perusavustuksia äänekoskelaisille yhdistyksille - kylien investointihankkeisiin 48 000 euroa 

Äänekosken kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 24.5.2022 myöntää yhteensä 120 400 euroa perusavustuksia äänekoskelaisten yhdistysten toimintaan. Nuorisotoimen avustuksia jaettiin 32 000 euroa, kulttuuritoimen avustuksia 34 000 euroa, liikuntatoimen avustuksia 37 400 euroa ja kyläyhdistysten avustuksia 17 000 euroa.  

Lisäksi jo aiemmin keväällä vapaa-aikajohtajan viranhaltijapäätöksillä jaettiin yhteensä 48 000 euroa kohdeavustuksia kylien investointihankkeisiin. Kohdeavustus on tarkoitettu kyläparlamentissa mukana olevien kyläyhdistysten ja kylätoimikuntien investointihankkeisiin. Kyläparlamentti linjaa kylien ehdotuksista vuosittain toteutettavat hankkeet, jonka jälkeen vapaa-aikajohtaja tekee avustuksista päätökset.

Investointiavustuksilla toteutetaan tänä vuonna mm. Honkolan frisbeegolfradan laajennus, hankitaan ilmalämpöpumput Kalaniemen ja Konginkankaan kylätaloille, kunnostetaan Koiviston seurantalon ovet ja luontokohteita, hankitaan Mämmelle ekovessa, toteutetaan köyhyyden kylän remontteja, hankitaan Riihilahden kylätalon keittiöön irtaimistoa, Suolahteen raivaussaha ja ekovessa, viimeistellään Saarikkaan kyläpuutarha ja kunnostetaan Mörköpolkua.  

Lisätietoja:

Vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 632 3259, jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 25.5.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023