Kulttuuri- ja liikuntatoimi valitsi Vuoden urheilijaksi 2022 Joni Pitkäsen

Vuoden urheilijaksi 2022 valittiin painija Joni Pitkänen. Joni Pitkänen (Urho) saavutti kreikkalais-roomalaisessa painissa 55 kg:n painoluokassa sekä aikuisten sarjan että nuorten U20-sarjan SM-kullan. Onnittelut!

Valitaan Vuoden nuoreksi urheilijaksi 2022 valittiin painonnostaja Iita Kononen. Iita Kononen (Huima) on vuoden 2022 aikana saavuttanut kultaa niin painonnoston nuorten kuin aikuisten sarjoissa. Hän on myös edistänyt paikallista painonnostokulttuuria toimien nuorten painonnostokurssien ohjaajana kauden aikana. Lisäksi hän oli ohjaajana Äänekosken ensimmäisessä urheilurippikoulussa.

Vuoden veteraaniurheilijaksi 2022 valittiin voimannostaja Teijo Hytönen.Teijo Hytönen (Huima) on ikä- ja painoluokassaan maailman parhaita voimannostajia. Hän on saavuttanut neljän viimeisen vuoden aikana 2 MM-kultaa, 3 EM-hopeaa ja 4 SM-kultaa. Vuoden 2022 paras saavutus oli EM-hopea sekä SM-kulta. Vaikka voimannosto on kilpailulajina eri kuin kuntoilijoiden perusvoimaharjoittelu, voimannostossa on elementtejä, joilla on merkitystä ikääntyneiden toimintakyvyn ylläpitämisessä, sillä se kehittää voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa.

Vuoden seuratoimihenkilöksi 2022 valittiin Jorma Kiviranta. Jorma Kiviranta (ÄU) on tuttu näky monelle Äänemäen kävijälle. Monet muualle muuttaneet laskijat muistelevat edelleen hyviä Äänemäen laskuvuosia ja Jorman omistautumista toiminnalle. Jorma on työskennellyt vapaaehtoisena Äänemäessä tuhansia tunteja ja varmistanut omalla toiminnallaan laskettelurinteen ja laskettelukulttuurin säilymistä Äänekoskella. Hän on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä Äänemäen aluetta kokonaisvaltaiseksi ulkoilualueeksi.

Vuoden reilun pelin joukkueeksi 2022 valittiin Urhon jääkiekon U13-juniorijoukkue. Sitkeän treenaamisen ja superjoukkuehengen myötä joukkue saavutti kauden huipennuksena Keskimaan aluemestaruuden. Lisäksi U13-joukkue on ottanut esimerkillisesti mukaan uusia harrastajia. Joukkueena korkealle asetetut tavoitteet ovat näkyneet korkeana treenaamismotivaationa, kehittymisenä sekä joukkuehengen kasvuna. Joukkueen pelaajat ovat nyt vaativassa nuoruuden iässä, jossa joukkueen itsessään kasvattava ja kannatteleva merkitys korostuu. Lisäksi joukkueen juniorit ovat olleet mukana yhteistyökumppaneiden tapahtumissa, joissa he ovat oppineet uusia ja tärkeitä sosiaalisia taitoja.

Vuoden urheiluteoksi 2022 valittiin Huiman koripallon WU19-joukkueen valtakunnallisen 1-divisioonan voitto. WU19-joukkue on tehnyt nuoresta alkaen työtä yhdessä. Tehty työ on ollut esimerkillistä niin joukkueen kuin valmennuksenkin puolelta. Joukkueen pelaajien käydessä vähiin, yhteistyötä on tehty muiden koripalloseurojen kanssa. Vaikka joukkue on ollut vuodesta toiseen alkukauden karsintojen rankingissa viimeisillä sijoilla, viimeisenä juniorivuonna joukkue uskalsi unelmoida valtakunnan sarjan voitosta, joka tuntui erityisen makealta koronavuosien jälkeen. Huikealla yhteishengellä varustettu joukko on ollut osa sitä yhteisöllisyyttä, jota myös kannustus pelikentän laidalla on edistänyt. Tämä hyvä pössis on huomattu myös vieraskentillä ja hyvän yhteishengen näkymisestä ulos päin on tultu kehumaan. Joukkue pitää edelleen tiiviisti yhteyttä, vaikka kevään jälkeen aikuisuuden askeleet ovat kuljettaneet joukkueen jäseniä eri puolille Suomea. Sydän sykkii edelleen kotiseura Huimalle ja äänekoskelaisuutta on nostettu esiin pitkin Suomea etelästä pohjoiseen. Arvoitukseksi jää, minkälaisia urheilutekoja joukkue olisi saanut aikaan, jos se olisi siirtynyt naisten pääsarjaan.

Vuoden stipendiurheilijat 2022 ovat: Huima M16 viestihiihtojoukkue, Huima M16 pari-sprinttihiihdon joukkue, Kononen Iita, Kuukkanen Mari, Kuukkanen Ville, Pitkänen Joni, Poikonen Verneri, Puro Paavo, Rautiainen Satu, Romppanen Elli-Noora, Toropainen Tessa, Toropainen Tuukka, Vihavainen Marja-Liisa ja Yliskoski Emma.

Lisätietoja:

Vs. kulttuuri- ja liikuntajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 632 3259, jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 16.9.2023, muokattu 24.4.2023 klo 11:30

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023