Liikuntapuiston lumetus edennyt

TIEDOTE. 

Liikuntapuistossa on kuluneen viikon aikana onnistuttu lumettamaan ensilumenladun pohjaa varten reilun puolen kilometrin pätkä hiihtostadionilta metsään päin. Vielä tovi lumetusta, niin sitten päästään hiihtämään.

Maanantai-illasta saakka käynnissä olleet tykit pistetään lauantaina aamuyöstä pienelle tauolle sään lämmetessä. Sunnuntai-iltana on taas luvassa sen verran pakkasia, että lumetusta on tarkoitus tällä erää jatkaa vielä vuorokauden ajan, kunnes sää muuttuu ensi viikoksi lumetukselle epäsuotuisaksi.

Viikonloppuna latupohjaa tampataan ja maanantai-iltana jännitetään, onnistutaanko latupohjat saamaan siihen kuntoon, että niille päästäisiin jo hiihtämään. Vähäisen pakkasen vuoksi saattaa olla tarvetta jatkaa lumetusta jossain vaiheessa suotuisimpien kelien aikaan. Kun maahan sataa lumi, tykitystä tarvitaan seuraavan kerran lähinnä keskitalvella varastoitavan lumen tekoon ja satunnaisesti eri vuosina kilpailuihin. Ilmankosteus on usein yöllä päiväaikaa ihanteellisempi lumetukselle.

Liikuntapuistossa on kaksi kappaletta aivan uusia EVO 3.0 matalapainetykkejä, jotka sijoitettiin lumetuksen alkuvaiheessa hiihtoalueen huoltorakennuksen edustalle lumettamaan stadionaluetta. Viikon aikana tykkejä on liikuteltu kohteesta toiseen tasaisen tuloksen saamiseksi koko latupohjalle.

Matalapainetykit pitävät valitettavasti melua, mikä on tässä hyvän tuottamisessa kuntalaisille se huono puoli. Sääolot kuten tuuli, tuulen suunta ja ilmankosteus muuntavat ääntä. Maassa ja puissa oleva lumi vaimentaa jonkin verran. Siksi lumetuksen alkuvaiheessa, kun maa on vielä paljas ja lunta ei missään, desibelit saattavat tuntua lumiaikaa epämiellyttävimmiltä.

Nyt olisi vielä muutama päivä aikaa valmistella oma hiihtovarustus kuntoon, ja sitten ei muuta kuin ladulle.

Ensilumenladun tarkemmasta käyttöönoton aikataulusta tiedotetaan kaupungin latuinfossa ja Huiman nettisivuilla.

Äänekosken liikuntatoimisto

Lisätiedot:
liikuntapalveluvastaava Jaana Kiiskinen
040 551 4016 tai liikunta.hallinto(at)aanekoski.fi

Muokattu 11.12.2020