Liikuntapuiston stadionurakan eteneminen

image description

KUVA. Liikuntapuiston stadionin yleisurheilukenttä ja yläreunassa vastavalmistunut ylipainehalli elokuussa 2021.

Liikuntapuiston yleisurheilustadionin remontti 2022 - Viikkotiedotteet

Liikuntapuiston yleisurheilustadionilla on meneillään mittava perusparannusremontti, jonka arvioitu kesto on elokuun puoleen väliin 2022. Hankkeelle on varattu kaupungin budjetissa kaudelle 2021-2023 yhteensä 595 000 euroa. Lisäksi hankkeeseen on saatu valtion liikuntapaikkarakentamisen tukea 128 000 euroa. Tarkoituksena on uusia juoksurata, vesieste sekä heittopäädyn suorituspaikat turvallisemmiksi ja vastaamaan paremmin yleisurheilun muuttuneita sääntöjä. Hyppypäädyn parannus jää odottamaan optiona määrärahojen riittävyyttä hankekaudella. 

Viime vuoden puolella on poistettu juoksuradan vanha irtoileva joustopäällyste. Päällysteen poiston jälkeen päädyttiin poistamaan myös juoksuradan vanha murentunut asfaltti kokonaan. Tähtäimessä on saada kenttäolosuhteet siihen kuntoon, että kesällä 2023 kentällä voidaan pitää 2-päiväiset nuorten yleisurheilun SM-kilpailut. Tapahtuma tulee olemaan Äänekosken Urheilijoiden ja Saarijärven Pullistuksen yhdessä järjestämä kahden kunnan alueella toimiva kilpailutapahtuma.  

Remontin yhteydessä tulee myös pieniä toiminnallisia parannuksia kentänhoitoon ja kilpailujen järjestämiseen, kuten vesiesteen täytön helpottuminen, maalialueen kiinteä verkkokaapelointi ja etusuoran ratamerkintöjen vastatuulivalmius. Tässä hankekokonaisuudessa ei vielä stadionin nurmialueelle tehdä perusparannusta.

Remontin ajan yleisurheilustadion on työmaa-aluetta ja poissa liikuntakäytöstä. Pahoittelemme käyttäjille tästä aiheutuvaa alkukesän suorituspaikkojen niukkuutta seutukunnalla.

Tiedotteet 

Lisätietoja

Liikuntapalveluvastaava
Jaana Kiiskinen
040 551 4016
jaana.kiiskinen@aanekoski.fi 

Muokattu 28.6.2022